Νύχτα επεισοδίων από κουκουλοφόρους σε Κουμουνδούρου και Εξάρχεια

Νύχτα επεισοδίων από κουκουλοφόρους σε Κουμουνδούρου και Εξάρχεια

Επεισοδιακό ήταν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας με κουκουλοφόρους να κάνουν επιθέσεις με μολότοφ σε αστυνομικούς των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και την Κουμουνδούρου.

Η πρώτη επίθεση έγινε περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στο υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα μια άλλη ομάδα κουκουλοφόρων έβαλε στο στόχαστρο τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που φυλάσσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

Οι κουκουλοφόροι διέφυγαν προς τα στενά του Ψυρρή, όπου κατά πληροφορίες, προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα με την αστυνομία να προχωρά τελικά σε επτά προσαγωγές. Όλα τα άτομα που προσήχθησαν, όμως, αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο, καθώς και σε μια μοτοσυκλέτα.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εκφοβιζόμαστε

Σε ανακοίνωσή του μετά την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εγκληματικές ενέργειες που προσιδιάζουν σε αυτές του υποκόσμου» προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται»

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων που προσιδιάζουν σε αυτές του υπόκοσμου. Η επίθεση δεν στρέφεται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενάντια στη δημοκρατία.
epirusblog.gr
5 of 5
Νύχτα επεισοδίων από κουκουλοφόρους σε Κουμουνδούρου και Εξάρχεια
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5444658509722080375
item