Γιάννενα: Στη Βουλή οι… κατά λάθος προσλήψεις στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γιάννενα: Στη Βουλή οι… κατά λάθος προσλήψεις στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στη Βουλή οι… κατά λάθος προσλήψεις στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Γιάννενα: Στη Βουλή οι… κατά λάθος προσλήψεις στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων
Το απίστευτο περιστατικό, με τις κατά… λάθος προσλήψεις εργαζομένων στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ, που αφορούσε μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 έως 67 ετών (θέμα που ανέδειξε πρωτοσέλιδα ο «Πρωινός Λόγος») φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Μωραΐτης.
Υπενθυμίζεται ότι συμπολίτες μιας κρίσιμης ηλικιακής κατηγορίας προσελήφθησαν σε διάφορες θέσεις, διοικητικές και μη, μέσω του εν λόγω προγράμματος και μετά από ένα χρόνο (!) πληροφορήθηκαν ότι έγινε λάθος, με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας.
Γιατί ένα χρόνο μετά;Στην ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Υγείας οι δυο βουλευτές αναφέρονται στο ιστορικό της υπόθεσης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ένα έτος μετά και μάλιστα λίγες ημέρες πριν τη λήξη του πρώτου δωδεκαμήνου μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, εν μέσω εορτών και αδειών, με ελαχιστοποίηση της δυνατότητας εκδήλωσης όποιας αντίδρασης, οι εργαζόμενοι μαθαίνουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να ασχολούνται γιατί τελικά το Νοσοκομείο δεν εντάχθηκε ποτέ στο παραπάνω πρόγραμμα. (έγγραφο αρ. πρωτ. 5247/15-4-2019 του ΟΑΕΔ).
Η δικαιολογία είναι ότι στην πραγματικότητα το νοσοκομείο όπως και κανένα άλλο νοσοκομείο δεν δικαιούνταν εκ του νόμου εξ αρχής να αιτηθεί και συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό. 
Φυσικά είναι απορίας άξιο γιατί ο ΟΑΕΔ έφτασε να κοινοποιήσει την εν λόγω απορριπτική απόφαση ένα έτος μετά αλλά και γιατί το Νοσοκομείο ενώ δεν ελάμβανε χρηματοδότηση επί ένα έτος δεν έκανε κάτι. 
Αποτέλεσμα της παραπάνω απαράδεκτης κατάστασης για την οποία οι εργαζόμενοι δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση, παρά προφορικές φήμες που διέδιδαν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, ήταν να αναγκαστούν να περιδιαβούν διάφορα πολιτικά γραφεία που τους διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».
Αναλώθηκε η μοριοδότησή τους
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είχαν προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους και μάλιστα επιλέχτηκαν με κριτήρια μεταξύ περισσοτέρων και συνήψαν συμβάσεις.

Εργάζονται μέχρι και σήμερα κανονικά σε ένα νοσοκομείο με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και ενώ ανέμεναν την παράταση των συμβάσεών τους, είναι να αναλωθεί η μοριοδότησή τους από την κάρτα ανεργίας τους λόγω της δωδεκάμηνης απασχόλησης και να μην μπορούν επομένως να συμμετέχουν σε κανένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ή σε προκηρύξεις του λοιπού επικουρικού προσωπικού. 

Μάλιστα τις ελλείψεις προσωπικού και την ανάγκη διατήρησης των θέσεων αυτών εργασίας αναγνώρισε και ο Διοικητής του Νοσοκομείο με το με αρ. πρωτ. 11189/18-4-2019 έγγραφο του προς τον Υπουργό Υγείας, με το οποίο εξέφρασε την πρόθεση και τη δυνατότητα να καλυφθούν τα έξοδα μισθοδοσίας των εργαζομένων αυτών για άλλους 12 μήνες από τον τακτικό προϋπολογισμό του νοσοκομείου».
Ζητούν απαντήσεις…
Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να μάθουν σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η Κυβέρνηση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και συνολικά των εργασιακών τους δικαιωμάτων με ανανέωση των συμβάσεων των παραπάνω εργαζόμενων έως τη δημιουργία των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης και αν προβλέπονται μέτρα για την άμεση ανακούφισή τους με την έκτακτη επιχορήγηση ποσού λόγω των εορτών.
proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στη Βουλή οι… κατά λάθος προσλήψεις στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3499289730375159821
Σχόλια
item