Τσίπρας από Κρήτη: Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις -Να μας απαντήσει το Βερολίνο Τσίπρας από Κρήτη: Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις -Να μας απαντήσει το Βερολίνο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τσίπρας από Κρήτη: Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις -Να μας απαντήσει το Βερολίνο

Τσίπρας από Κρήτη: Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις -Να μας απαντήσει το Βερολίνο

Την απόφαση της Αθήνας να προχωρήσει άμεσα στην απαραίτητη ρηματική διακοίνωση προς το Βερολίνο απαιτώντας επισήμως και διπλωματικά απαντήσεις για τις επανορθώσεις αποκάλυψε ο πρωθυπουργός από την Κρήτη.

Από τα Ανώγεια όπου και εκεί Έλληνες έπεσαν θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ανώγεια υποστήριξε ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια υπάρχει «ένας δρόμος διεκδίκησης ξεκάθαρος πια, μετά την ομόφωνη απόφαση στην ολομέλεια της Βουλής σε σχέση με το πόρισμα της επιτροπής για τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο».

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ιστορικό πλαίσιο υποστηρίζοντας ότι τώρα που η χώρα δεν βρίσκεται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο επιτροπείας και κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι πάει να κάνει κάποια συναλλαγή η ανταλλαγή. 

«Τώρα πιστεύουμε πραγματικά ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις μία ξεκάθαρη απάντηση από τη γερμανική κυβέρνηση καθώς οι δικές μας οι διεκδικήσεις είναι σαφής αποτυπώνονται με σαφήνεια στο ομόφωνο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής» ανάφερε σημειώνοντας ότι η ρηματική διακοίνωση προς το Βερολίνο, επίκειται άμεσα.

«Θα προχωρήσουμε άμεσα στη ρηματική διακοίνωση και θα περιμένουμε την απάντησή τους για το αν θα υπάρξει μία ξεκάθαρη θέση. Να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να δούμε το χρέος όλων μας απέναντι στην ιστορία. 

Δεν είναι χρέος απέναντι στην Ελλάδα, είναι χρέος απέναντι στην ιστορία και σε αυτό το πόρισμα υπάρχει καταγραφή και σε ότι αφορά στο κατοχικό δάνειο και ότι αφορά στις επανορθώσεις για τις καταστροφές των υποδομών του ελληνικού κράτους αλλά και τις διεκδικήσεις των μαρτυρικών χωριών για τις σφαγές αμάχων από τον από τους ναζί την περίοδο της κατοχής» ανέφερε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι ΄χει την επίση και την ελπίδα ότι η γερμανική πλευρά θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι μία διεκδίκηση που αφορά διεκδίκηση των Ελλήνων απέναντι στη Γερμανία, αλλά είναι μία διεκδίκηση όλων μας απέναντι στο ιστορικό μας χρέος, να μην υπάρξει ποτέ ξανά φασισμός και να μην ξαναδούμε ποτέ ξανά μία τέτοια θηριωδία.

epirusblog.gr
5 of 5
Τσίπρας από Κρήτη: Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις -Να μας απαντήσει το Βερολίνο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1563749056145463568
Σχόλια
item