Θεσπρωτία: Ο αστυνομικός διευθυντής Θεσπρωτίας Φ. Ντίνης σε ημερίδα για την αναπηρία Θεσπρωτία: Ο αστυνομικός διευθυντής Θεσπρωτίας Φ. Ντίνης σε ημερίδα για την αναπηρία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ο αστυνομικός διευθυντής Θεσπρωτίας Φ. Ντίνης σε ημερίδα για την αναπηρία

Θεσπρωτία: Ο αστυνομικός διευθυντής Θεσπρωτίας Φ. Ντίνης σε ημερίδα για την αναπηρία
Ο δραστήριος αστυνομικός διευθυντής Θεσπρωτίας Φώτης Ντίνης συμμετείχε σε ημερίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου με θέμα: «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία».  

Σκοπός της ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και η ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου και της συμβολής του Σώματος στην καθημερινή ζωή των συνανθρώπων μας, με αναπηρία. 

Σημειώνεται ότι η προστασία των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, βρίσκεται μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον κεντρικό πυρήνα του ενδιαφέροντός της. 

Η Ελληνική Αστυνομία, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας, θα συνεχίσει να οργανώνει ανάλογες δράσεις και στο μέλλον στην Ήπειρο, συνεργαζόμενη με τοπικούς φορείς, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη, συμμετοχή και συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία, της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑΜΕΑ Κυψέλη Ιωαννίνων, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Μέριμνα καθώς και των συλλόγων ατόμων με αναπηρία που μας τίμησαν με την παρουσία τους.Κατά την έναρξη της ημερίδας, αναγνώστηκε χαιρετισμός της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη. 

Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ηπείρου, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, στην εναρκτήρια ομιλία του επισήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται θεσμικά, ηθικά και ανθρώπινα, με σεβασμό, κατανόηση και βαθιά ενσυναίσθηση, δίπλα στους συμπολίτες μας με αναπηρία, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση στην καθημερινότητά τους, με έμφαση την ενίσχυση της προσβασιμότητας τους σε όλους τους χώρους, αποσκοπώντας σε ίσα δικαιώματα και ίσες ελευθερίες με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας. 

Στο πλαίσιο της ημερίδας, χαιρετισμό απεύθυναν η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Ιωήλ ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Μάξιμου και η αντιδήμαρχος Ιωαννίνων σε θέματα Πρασίνου, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Θεμάτων Ελένη Βασιλείου. 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ηπείρου & Βορείων Ιονίων – Νήσων ΑμεΑ Μαρία Σκανδάλη, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων – Κηδεμόνων ΑμεΑ Σπύρος Ζουμπουλίδης.

Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από:

τον κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων  με Αναπηρία – ΕΣΑμεΑ & Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία – EDF, με θέμα εισήγησης: «Ισότητα στην πράξη: Τα άτομα με αναπηρία στο προσκήνιο»

την κα Μαρία Κύρκου, κοινωνική λειτουργό (MSc), ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, με θέμα εισήγησης: «Η συμβολή της κοινότητας στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία»

την κα Λούλα Δ. Βέρμπη, παιδίατρο – αναπτυξιολόγο, αντιπρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων, μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, με θέμα εισήγησης: «Συσχετισμός βιωματικής εμπειρίας ατόμων ΑμεΑ και βασικής νομοθεσίας προσβασιμότητας, μέσα από τα αποτελέσματα καταγραφής της στάσης του γενικού πληθυσμού Ιωαννίνων από τον Σύλλογο ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων»

τον  Αστυνομικό Υποδιευθυντή Γεώργιο Αζέλη, Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και την Αστυνόμο Α’ Αθηνά Βαγγέλη, Προϊσταμένη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων & Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με θέμα εισήγησης: «Καθημερινότητα – προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία – Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας».


epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ο αστυνομικός διευθυντής Θεσπρωτίας Φ. Ντίνης σε ημερίδα για την αναπηρία
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1243359024522424423
Σχόλια
item