Γερμανικός Τύπος: Η Μέρκελ δεν παραδίδει την Καγκελαρία γιατί δεν εμπιστεύεται την Καρενμπάουερ Γερμανικός Τύπος: Η Μέρκελ δεν παραδίδει την Καγκελαρία γιατί δεν εμπιστεύεται την Καρενμπάουερ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γερμανικός Τύπος: Η Μέρκελ δεν παραδίδει την Καγκελαρία γιατί δεν εμπιστεύεται την Καρενμπάουερ

Γερμανικός Τύπος: Η Μέρκελ δεν παραδίδει την Καγκελαρία γιατί δεν εμπιστεύεται την Καρενμπάουερ

Μπορεί να της έδωσε το «δακτυλίδι» για την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών, όμως μετά το ταπεινωτικό αποτέλεσμα του κόμματος (CDU) στις ευρωεκλογές, δεν πρόκειται να την χρίσει διάδοχό της στην Καγκελαρία της Γερμανίας, όπως αποκαλύπτει ο γερμανικός Τύπος. 

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ δεν εμπιστεύεται την κοντομαλλούσα Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ. Η ίδια πάντως έσπευσε να διαψεύσει τις «φήμες»:

«Είναι «ανοησίες» τα όσα γράφτηκαν στα ΜΜΕ για την Ανεγκρέτ ως πιθανή διάδοχό μου στην Καγκελαρία, ανέφερε η Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες.

Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αποκάλυπταν τι η αρχηγός του CDU «AKK» - από τα αρχικά του ονόματός της- δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να λειτουργήσει ως «γεφυροποιός» στο κόμμα. Το απογοητευτικό αποτέλεσμα του CDU την 26η Μαίου (28%) ήταν για την Μέρκελ καθοριστικό για να λάβει τις αποφάσεις της. 

Η Μέρκελ θα παραμείνει στην Καγκελαρία εξαντλώντας την θητεία της, όπως αποκαλύπτουν στον γερμανικό Τύπο κυβερνητικά στελέχη υπό καθεστώς ανωνυμίας, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild». 

Από τον Δεκέμβριο του 2018, όταν η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του CDU, υπήρξαν έντονες φήμες ότι δεν αναμένεται να ολοκληρώσει την θητεία της στην Καγκελαρία κι ότι θα δώσει το «δακτυλίδι» στην αγαπημένη της Ανεγκρέτ μεταπηδώντας από την ηγεσία του κόμματος στην Καγκελαρία της Γερμανίας. 

Από το 2000 στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και από το 2005 στην ηγεσία της ατμομηχανής της Ευρωζώνης, είναι λογικό να επήλθε κόπωση.

Η Μέρκελ, ως σύμβολο σταθερότητας και συνοχής στην Ευρώπη, θέλει να είναι παρούσα στην ανάδειξη πολιτικών αξιωμάτων στην Ε.Ε . 


Εξάλλου η ίδια επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί στα 67, εφαρμόζοντας το μέτρο που ίδια εισήγαγε το 2006 με τον τότε αντιπρόεδρο του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Φραντς Μίντερφερινγκ. 

Αν και δεσμεύτηκε ότι θα πει το τελευταίο αντίο στην πολιτική αρένα το 2021 ,που ολοκληρώνεται η τέταρτη θητεία της στην Καγκελαρία, τα γερμανικά ΜΜΕ είχαν βουίξει ότι είναι μάλλον απίθανο να παραμείνει στην εξουσία.

Εάν η Μέρκελ παραιτηθεί πριν από το 2021, θα αποδυναμωθεί περαιτέρω η παράταξή της αφού η Ανεγκρέτ δεν μπορεί να συσπειρώσει τα στελέχη του κόμματος.
epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανικός Τύπος: Η Μέρκελ δεν παραδίδει την Καγκελαρία γιατί δεν εμπιστεύεται την Καρενμπάουερ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1715838468964835268
Σχόλια
item