Τουρκία: «Φρούριο» η πλατεία Ταξίμ για την Πρωτομαγιά, συνελήφθησαν πολίτες Τουρκία: «Φρούριο» η πλατεία Ταξίμ για την Πρωτομαγιά, συνελήφθησαν πολίτες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τουρκία: «Φρούριο» η πλατεία Ταξίμ για την Πρωτομαγιά, συνελήφθησαν πολίτες

Τουρκία: «Φρούριο» η πλατεία Ταξίμ για την Πρωτομαγιά, συνελήφθησαν πολίτες

Αρκετές δεκάδες άνθρωποι που προσπάθησαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης σήμερα συνελήφθησαν από τις αρχές που είχαν αναπτύξει ισχυρά μέτρα ασφαλείας και είχαν αποκλείσει πολλές συνοικίες της πόλης ενόψει της Πρωτομαγιάς.

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι που ήθελαν να πάνε στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ –όπου εδώ και αρκετά χρόνια απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις– συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η αστυνομία. 


Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι είδαν να συλλαμβάνονται άνθρωποι και να οδηγούνται σε κλούβες της αστυνομίας στη συνοικία Μπεσίκτας.

Η πλατεία Ταξίμ ήταν πλήρως αποκλεισμένη και πολλοί δρόμοι που οδηγούν σε αυτήν, όπως η λεωφόρος Ιστικλάλ, είχε αποκλειστεί με μεταλλικές μπάρες και οχήματα της αστυνομίας.

21052767
Οι αρχές επέτρεψαν να γίνει μια διαδήλωση για την Πρωτομαγιά στη συνοικία Μπακίρκιοϊ. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι και η προσέλευση των μπλοκ των συνδικάτων και των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης συνεχίζεται.

Η διαδήλωση αυτή διεξάγεται σε τεταμένο πολιτικό πλαίσιο, έναν μήνα μετά τις δημοτικές εκλογές και ενώ ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητά την ακύρωση των αποτελεσμάτων στην Κωνσταντινούπολη, μετά τη νίκη της αντιπολίτευσης. "Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια στροφή, ότι η αλλαγή ξεκίνησε. 


Αυτή η Πρωτομαγιά θα είναι ακόμη ωραιότερη", σχολίασε ο Μουσταφά Τζομέρτ, ένας υποστηρικτής της αντιπολίτευσης που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Διαδηλώσεις, με την έγκριση των αρχών, έγιναν επίσης στην Άγκυρα και στη Σμύρνη. Στη Σανλιούρφα, στα νοτιοανατολικά, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα με ένα μίνι-μπας το ποίο μετέφερε διαδηλωτές.

21052860
epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκία: «Φρούριο» η πλατεία Ταξίμ για την Πρωτομαγιά, συνελήφθησαν πολίτες
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1594597342103841382
Σχόλια
item