Γιάννενα: Νέες συνεργασίες στην κατάρτιση για τα αρωματικά Γιάννενα: Νέες συνεργασίες στην κατάρτιση για τα αρωματικά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Νέες συνεργασίες στην κατάρτιση για τα αρωματικά

Γιάννενα: Νέες συνεργασίες στην κατάρτιση για τα αρωματικά
Δύο ακόμη μνημόνια συνεργασίας υπογράφηκαν την Παρασκευή από το ΚΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ με δήμους της Ηπείρου, για την έναρξη σεμιναρίων και μία ολοκληρωμένη παρέμβαση, για τις καλλιέργειες αρωματικών φυτών.
Μετά την υπογραφή των αντίστοιχων μνημονίων με τους δήμους Κόνιτσας και Σουλίου, το ΚΕΚ ΟΑΕΔ υπέγραψε αντίστοιχες συμφωνίες με τους δήμους Δωδώνης και Φιλιατών αντίστοιχα παρουσία των δημάρχων Χρ. Ντακαλέτση και Σπ. Παππά.
Το μνημόνιο όπως ανέφερε ο διευθυντής του ΚΕΚ Αργύρης Κύρκος προβλέπει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών, το οποίο ξεκινά από τη φύτευση και επεκτείνεται στην επεξεργασία, την τυποποίηση, το μάρκετινγκ και το ηλεκτρονικό εμπόριο.
Και στην περίπτωση των δύο δήμων ισχύει ό,τι και στους δύο προηγούμενους, με τους δήμους να παραχωρούν δημοτικές εκτάσεις στους ωφελούμενους, ενώ προβλέπεται παράλληλα και η διάθεση κτηριακών υποδομών για τη λειτουργία αποστακτηρίου και μικρού περιπτέρου πώλησης.
Το επόμενο βήμα σύμφωνα με τον κ. Κύρκο θα γίνει το φθινόπωρο και πάλι με τους δύο δήμους με σεμινάρια ολοκληρωμένης παρέμβασης για τη μελισσοκομία στο δήμο Δωδώνης και για τα ελαιόδεντρα στο δήμο Φιλιατών. 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Νέες συνεργασίες στην κατάρτιση για τα αρωματικά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5934649887080676003
Σχόλια
item