ΠΟΕΔΗΝ κατά Τσίπρα: Παροχές-ψίχουλα μετά τη διάλυση του κοινωνικού κράτους ΠΟΕΔΗΝ κατά Τσίπρα: Παροχές-ψίχουλα μετά τη διάλυση του κοινωνικού κράτους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ κατά Τσίπρα: Παροχές-ψίχουλα μετά τη διάλυση του κοινωνικού κράτους

ΠΟΕΔΗΝ κατά Τσίπρα: Παροχές-ψίχουλα μετά τη διάλυση του κοινωνικού κράτους

Ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους, στην οποία χαρακτηρίζει ως «ξεροκόμματα» και «στάχτη στα μάτια» το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ, αρχικά, εστιάζει στο ζήτημα των διακοπών του πρωθυπουργού στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου.

Συγκεκριμένα σημειώνει ότι «ο κος Τσίπρας έκανε διακοπές σε σκάφος “ταξικού εχθρού” (όπως ο ίδιος τους αποκαλούσε) τις ώρες που ο φίλος του Πολάκης τον ενημέρωνε ότι αρκετοί εγκαυματιές από την πυρκαγιά στο Μάτι που νοσηλεύονταν στις εντατικές των Δημόσιων Νοσοκομείων κατέληγαν καθημερινά».

ΠΟΕΔΗΝ: Παροχές - «ψίχουλα» από τον Τσίπρα μετά τη διάλυση του κοινωνικού κράτους
Στη συνέχεια η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε «ένα πακέτο παροχών με ψίχουλα που είναι “στάχτη στα μάτια” όλων μας. 

Ο κος Τσίπρας που θα έσκιζε τα Μνημόνια σε ένα άρθρο με ένα νόμο, εφήρμοσε άλλα δύο. Τσάκισε μισθούς, συντάξεις, έβαλε ένα σκασμό φόρους, διέλυσε τα κοινωνικά αγαθά, τη δημόσια υγεία και τώρα έρχεται να “μας δουλέψει” με ένα ξεροκόματο που μας ρίχνει» προσθέτουν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών, «απωλέσαμε άνω του 40% των εισοδημάτων μας στα χρόνια των Μνημονίων. Οι νεοδιόριστοι Νοσηλευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης λαμβάνουν μισθό 640 ευρώ το μήνα που δεν φτάνουν ούτε για το νοίκι του σπιτιού τους. Δεν μας εντάσσουν στα ΒΑΕ. 

Οι συνταξιούχοι συνάδελφοι περιμένουν δύο χρόνια να εκδοθούν οι συντάξεις. Τώρα εξετάζονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί τον Απρίλιο του 2017. Ζουν με μια μικρή προκαταβολή της σύνταξης».

Επίδομα στους συνταξιούχους για ψηφοθηρικούς λόγους
Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι «με βάση τις αποφάσεις των Δικαστηρίων ο κος Τσίπρας οφείλει να θεσμοθετήσει 1.000 ευρώ κατ’ έτος στους συνταξιούχους και στους δημόσιους υπαλλήλους στο μισθό και τη σύνταξη που είναι το ύψος των δώρων εορτών και το επίδομα αδείας. Επίσης να χορηγηθούν αναδρομικά τουλάχιστον από το 2015».

Στη συνέχεια εκτιμά ότι δεν έγινε «τίποτα από όλα αυτά. Ενα προνοιακό επίδομα εφάπαξ στους συνταξιούχους και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Προσηλωμένος στα υπερπλεονάσματα ο κος Τσίπρας που τα επιτυγχάνει από την καθήλωση των Δημόσιων Δαπανών Υγείας σε τριτοκοσμικά επίπεδα. 

Σήμερα είναι 5,2% του ΑΕΠ, όταν ο μ.ο. στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5% του ΑΕΠ. Ίδια επίπεδα και τα επόμενα χρόνια. 

Γι’ αυτό βουλιάζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Υπερδιπλάσια από το πακέτο Τσίπρα. Πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους για την υγεία, την αγορά φαρμάκων που αυξάνεται η τιμή τους με την αλλαγή κοστολόγησής τους», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία στις 16 Μαΐου, με συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

epirusblog.gr
5 of 5
ΠΟΕΔΗΝ κατά Τσίπρα: Παροχές-ψίχουλα μετά τη διάλυση του κοινωνικού κράτους
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4508145878146749111
Σχόλια
item