Την καθολική απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στα σχολεία εξετάζει η Γερμανία Την καθολική απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στα σχολεία εξετάζει η Γερμανία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Την καθολική απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στα σχολεία εξετάζει η Γερμανία

Την καθολική απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στα σχολεία εξετάζει η Γερμανία

Ενα λεπτό ζήτημα, ιδίως για μια χώρα που μετρά εκατομμύρια μουσουλμάνους, επιχειρεί να ανοίξει η κυβέρνηση της Γερμανίας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να απαγορεύσει να φορούν ισλαμική μαντίλα οι ανήλικες μαθήτριες.

Η συζήτηση άνοιξε μόλις λίγες ημέρες τη ψήφιση νόμου στην Αυστρία, με τον οποίο απαγορεύεται η χρήση ισλαμικής μαντίλας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Είναι παράλογο μικρά κορίτσια να φορούν μαντίλα, η πλειονότητα των μουσουλμάνων έχει επίσης αυτή την άποψη», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβερνητική επιτετραμμένη για το ζήτημα της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, η Ανέτε Βίντμαν-Μάουτς, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Bild.

«Πρέπει να μελετηθούν όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα κορίτσια από κάτι τέτοιο, από το να συζητήσουμε με τους γονείς ως την απαγόρευση», πρόσθεσε η ίδια.

Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μαντίλας
Η δήλωση της Βίντμαν-Μάουτς συσχετίστηκε άμεσα, από τα Μέσα Ενημέρωσης, με την έγκριση -προχθές Τετάρτη- από τη Βουλή της Αυστρίας του νόμου ο οποίος καταρτίστηκε από την κυβέρνηση δεξιάς-ακροδεξιάς και απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα στα πρωτοβάθμια σχολεία της χώρας.

«Το να απαγορευθεί γενικά (σ.σ. στις μαθήτριες) να φορούν τη μαντίλα, όπως στην Αυστρία, θα δυσκολέψει εκείνα τα κορίτσια που έχουν αποφασίσει να φορούν μαντίλα ως ένδειξη της θρησκευτικής τους πίστης», επισήμανε πάντως στη Bild ο Μάρκους Βάινμπεργκ, συντηρητικός γερμανός βουλευτής ειδικευμένος σε οικογενειακές υποθέσεις.

Υπενθύμισε συναφώς το «συνταγματικά κατοχυρωμένο στη Γερμανία δικαίωμα του θρησκεύεσθαι ελεύθερα».

Η κοινότητα των μουσουλμάνων της Γερμανίας εκτιμάται ότι αριθμεί περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους το τρέχον διάστημα, ή το 6% του συνολικού πληθυσμού. Πρόκειται κυρίως για πρόσωπα με τουρκική υπηκοότητα ή καταγωγή.

epirusblog.gr
5 of 5
Την καθολική απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στα σχολεία εξετάζει η Γερμανία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2523069801475290084
Σχόλια
item