9 Αθώα πράγματα που μπορούν να σε σκοτώσουν!

9 Αθώα πράγματα που μπορούν να σε σκοτώσουν!
Καθημερινά αγνοούμε πάρα πολλούς από τουςκινδύνους που βρίσκονται γύρω μας. Τις περισσότερες φορές απλά νομίζουμε πως αθώα πράγματα που είναι γύρω μας είναι ανίκανα να μας προκαλέσουμε κάποια σημαντική σωματική βλάβη. 
Δυστυχώς, όμως, η αθωότητά τους είναι μόνο φαινομενική, γιατί στην πραγματικότητα μπορούν να αποβούν πολύ μοιραία για τον καθένα.
Για να μην μιλάμε όμως, με γενικότητες και για να καταλάβουν όλοι πόσο εικονική είναι η ασφάλεια που αισθανόμαστε καθημερινά, εδώ σας έχουμε τα 9 αθώα πράγματα που αν δεν τα τα προσέξεις μπορούν ακόμα και να σε σκοτώσουν!
9 αθώα πράγματα που μπορούν εύκολα να αποβούν ολέθρια!

1. Σταλακτίτες από πάγο

stalaktites apo pago

Πολλοί από εμάς έχουν χρησιμοποιήσει τους μικρούς ως παιχνίδι, κυρίως ως σπαθιά από πάγο. Ωστόσο, οι μεγαλύτεροι αποτελούν σημαντικό κίνδυνο, καθώς μπορούν εύκολα να διαπεράσουν το δέρμα και να προκαλέσουν κάποια βλάβη. Ειδικά όταν ο καιρός γίνεται πιο ζεστός και αρχίζουν να λιώνουν, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί δεν ξέρει κανείς πότε θα πέσουν!

2. Χνούδια στον στεγνωτήρα

xnoudi stegnwthra

Αν νομίζεται πως ο λόγος είναι η μόλυνση από την εισπνοή, μαντέψατε λανθασμένα! Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να πιάσει φωτιά εξαιτίας του συσσωρευμένου χνουδιού στον στεγνωτήρα. Συγκεκριμένα, το 1998 μια αναφορά της Επιτροπής Ασφάλειας για τα Προϊόντα των Καταναλωτών των ΗΠΑ έδειξε πως υπήρξαν 15.600 φωτιές εκείνο τον χρόνο, στις οποίες 20 άνθρωποι πέθαναν και άλλοι 370 τραυματίστηκαν.

3. Μυρμήγκια

murmhgkia

Όχι, δεν πρόκειται για πλάκα. Μεμονωμένα αποτελούν αθώα πλάσματα, αλλά πολλά μαζί μπορούν να γίνουν φονικά! Περίπου 30 άτομα κάθε χρόνο πεθαίνουν από μυρμήγκια, όταν τυχαίνει να πέσουν σε μεγάλες φωλιές. Ο θάνατος προέρχεται από τα αλλεπάλληλα δαγκώματα των μυρμηγκιών!

4. Νερό

nero
Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Όμως μπορεί να μας σκοτώσει να πίνουμε μεγάλες ποσότητες και σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα νεφρά δεν μπορούν να επεξεργαστούν το μεγάλο όγκο νερού, με αποτέλεσμα να πεθαίνουμε από πνιγμό.

5. Αυτόματοι πωλητές

automatoi pwlhtes
Αν και αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, έχουν προκληθεί θάνατοι από αυτόματους πωλητές. Τα βαριά αυτά μηχανήματα μπορούν να πέσουν και να πλακώσουν τον καταναλωτή που βρίσκεται μπροστά τους. Από το 1978 ως το 1998 καταγράφηκαν 37 θάνατοι από αυτόματους πωλητές στις ΗΠΑ.

6. Κρυολόγημα

kruologhma
Δεν είναι τυχαίο που όταν κάποιος πάσχει από κοινό κρυολόγημα, ο γιατρός του λέει να μείνει μέσα. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν από κοινό κρυολόγημα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ομάδες ανθρώπων που συνήθως έχουν και άλλα προβλήματα υγείας. Το κρυολόγημα είναι ικανό να προκαλέσει επιπλοκές και να οδηγήσει στο θάνατο.

7. Σιτάρι

stari
Δεν μιλάμε για δηλητηριάσεις από τις τροφές που το περιέχουν, μιλάμε για την κακή αποθήκευσή του. Όταν δεν αποθηκεύεται σωστά, παράγεται μεγάλη ποσότητα σκόνης, η οποία αν ζεσταθεί πολύ μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε μεγάλα σιλό όπου αποθηκεύεται το σιτάρι.

8. Φακοί επαφής

fakoi epafhs
Όπως θα μπορούσε να καταλάβει εύκολα κανείς, η ικανότητά τους να σκοτώνουν οφείλεται στην κακή απολύμανση τους. Αν αποθηκευτούν σε νερό, μικρές αμοιβάδες που ζουν στο νερό, μπορούν να περάσουν μέσω των φακών στον εγκέφαλο, αφαιρώντας έτσι την ζωή του ατόμου. Το χειρότερο είναι πως δεν μπορεί εύκολα να ανιχνευτεί κάτι τέτοιο, με την απάντηση να προκύπτει μόνο μετά την νεκροψία.

9. Κόψιμο από χαρτί

kopsimo apo xarti
Όσο γελοίο και αν ακούγεται, μπορεί να φέρει τον θάνατο. Το μικρό αυτό κόψιμο, μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά και άμεσα, μπορεί να οδηγήσει σε γενικευμένη μόλυνση και στο θάνατο.
epirusblog.gr
5 of 5
9 Αθώα πράγματα που μπορούν να σε σκοτώσουν!
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 6896330992112437473
item