Οι 6 ιταλικές πόλεις που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε

Οι 6 ιταλικές πόλεις που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε
Η ατμόσφαιρα και η ζωντάνια της Ιταλίας κάνουν αίσθηση σε όσους την επισκέπτονται για πρώτη φορά. 
Η κουλτούρα και ο τρόπος ζωής των «φωνακλάδων» ντόπιων ήταν πάντα ένας πόλος έλξης για τους ταξιδιώτες. 
Η ατμόσφαιρα της Ιταλίας παρουσιάζεται μέσα από την ιστορία, τη λογοτεχνία, το κινηματογραφικό και καλλιτεχνικό έργο κάθε είδους - για να μην αναφέρουμε την κουζίνα και ταμοναδικά τοπία
Εδώ μπορείτε να δείτε έξι από τις κορυφαίες πόλεις για να επισκεφθείτε, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας.

Ρώμη
Η πρωτεύουσα της Ιταλίας και τις πάλαι ποτέ παντοδύναμης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. 
Η Ρώμη ήταν κάποτε η πιο σημαντική πόλη της Ευρώπης και σήμερα παραμένει πλούσια και ισχυρή. Βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία στην επαρχία του Λάτσιο (Lazio). 
Το ιστορικό της κέντρο προστατεύεται από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Όλα τα κυβερνητικά γραφεία και Κοινοβούλια βρίσκονται στη Ρώμη, συμπεριλαμβανομένων των παλατιών. 
Η Ρώμη είναι κατά κύριο λόγο Ρωμαιοκαθολική και λόγω της θέσης της Πόλης του Βατικανού στην καρδιά της, αποτελεί προορισμό για θρησκευτικά προσκυνήματα εδώ και αιώνες. 
Η αρχιτεκτονική της Ρώμης προχώρησε από τα κλασικά και αυτοκρατορικά ρωμαϊκά στυλ μέχρι τη σύγχρονη φασιστική αρχιτεκτονική, λόγω του αιτήματος του Μουσολίνι για μια πιο αυτοκρατορική εμφάνιση. 
Το ρωμαϊκό στυλ χρησιμοποιήθηκε ευρέως και αργότερα αντικαταστάθηκε από την αναγεννησιακή και μπαρόκ αρχιτεκτονική. 
Χωρίς αμφιβολία, το πιο διάσημο αξιοθέατο είναι το Κολοσσαίο, ακολουθούμενο από το Πάνθεον, το Ρωμαϊκό Φόρουμ και τη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Βενετία
Είναι μια προφανής επιλογή, αλλά αυτό το μαγευτικό μέρος δεν είναι ποτέ εκτός εποχής. 
Με τις ρομαντικές γόνδολες να κινούνται μέσα από τα στενά κανάλια και τις γωνιακές καφετέριες που σερβίρουν μερικούς από τους καλύτερους ιταλούς φρεσκοκομμένους καφέδες.
Αυτή η βόρεια πόλη, η πρωτεύουσα της περιοχής του Βένετο, τοποθετείται γεωγραφικά ανάμεσα στα ποτάμια Po και Piave. Η Βενετία είναι αυτό που είναι χάρη στην υπέροχη αρχιτεκτονική και την τέχνη της. 
Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η πόλη και η λιμνοθάλασσα της είναι μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς. 
Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί τη Βενετία και να μην θυμηθεί το παγκοσμίου φήμης ετήσιο φεστιβάλ - Το Καρναβάλι της Βενετίας. 
Τα πολύχρωμα κοστούμια και οι περίπλοκες μάσκες το έκαναν γνωστό σε όλο τον κόσμο. Τα κυριότερα αξιοθέατα της κομψής πόλης είναι το Μεγάλο Κανάλι, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου και η Piazza San Marco.

Μιλάνο
Το Μιλάνο είναι η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη μεταξύ των πόλεων της ΕΕ. Είναι η ιταλική πόλη του Καπιταλισμού, της μόδας και του design. 
Είναι μια πόλη γεμάτη μουσεία, θέατρα και αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένης της Santa Maria delle Grazie, που φιλοξενεί έργα τέχνης του Leonardo da Vinci, όπως ο Μυστικός Δείπνος. 
Είναι ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και καταγράφει οκτώ εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Το Μιλάνο φιλοξενεί επίσης πολυάριθμες διεθνείς εκδηλώσεις όπως η Εβδομάδα Μόδας και η Διεθνής Έκθεση Επίπλου. 
Επιπλέον, δύο από τις πιο γνωστές ποδοσφαιρικές ομάδες παγκοσμίως βρίσκονται εδώ – η Μίλαν και η Ίντερ. 
Το πιο διάσημο αρχιτεκτονικό αξιοθέατο είναι η Piazza Duomo που περιλαμβάνει το Duomo του Μιλάνου και τη Galleria Vittorio Emanuele II, η οποία είναι το παλαιότερο εμπορικό κέντρο του κόσμου. 
Μια επίσκεψη στο Μουσείο του Risorgimento αξίζει σίγουρα, καθώς εξηγεί την ιστορία της ιταλικής ενοποίησης.
 Βερόνα
Η πατρίδα των χαρακτήρων του Σαίξπηρ, Ρωμαίου και Ιουλιέτας, ο τόπος που έχουν γυριστεί αμέτρητες ταινίες του ιταλικού και διεθνούς κινηματογράφου και η άψογη αρχιτεκτονική είναι μερικά από αυτά που κάνουν τη Βερόνα την πόλη του ρομαντισμού αλά ιταλικά. 
Ακριβώς όπως η Βενετία, βρίσκεται στην περιοχή του Βένετο και είναι και αυτή στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. 
Εκτός από την τεράστια Arena di Verona και τη διάσημη Piazza Erbe, η Βερόνα είναι διάσημη και για το ρομαντικό μεσαιωνικό Casa di Giulietta, όπου οι λάτρεις της λογοτεχνίας και του ειδυλλίου συρρέουν για να «κλέψουν» λίγο από την ατμόσφαιρα. 
Ανάμεσα στη μεσαιωνική αρχιτεκτονική υπάρχουν αρκετές εκκλησίες, σπίτια και αξιόλογα αγάλματα. Ένα ταξίδι στη Βερόνα δεν είναι σίγουρα ένα που πρέπει να χάσετε, ειδικά με κάποιον πολύ δικό σας άνθρωπο.

Νάπολι
Η πρωτεύουσα της Καμπανίας έχει το μεγαλύτερο ιστορικό κέντρο της Ευρώπης με 27 αιώνες ιστορίας. Η μεγαλύτερη ιστορική επιρροή της Νάπολι ήταν κατά την διάρκεια Αναγέννηση και του Διαφωτισμού. 
Τα πιο δημοφιλή ιστορικά αξιοθέατα είναι το παλάτι της Caserta, τα ρωμαϊκά ερείπια της Πομπηίας και του Herculaneum. Η Νάπολι συνδέεται βεβαίως με την πίτσα, η οποία «γεννήθηκε» στα εστιατόρια της πόλης. 
Η ναπολιτανική μουσική έχει επηρεάσει τον όλο τον κόσμος και συνείσφερε στην εφεύρεση της ρομαντικής κιθάρας και του μαντολίνο. Η Νάπολι διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο στην ενοποίηση της Ιταλίας. 
Τα μεσαιωνικά κάστρα και τα ερείπια της κλασσικής εποχής είναι αποτέλεσμα της πλούσιας ιστορίας και αρχιτεκτονικής αυτής της πόλης. Τα περισσότερα από τα ερείπια που απομένουν σήμερα στη Νάπολι είναι μεσαιωνικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ. 
Το ιστορικό κέντρο της Νάπολι είναι παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχουν 448 ιστορικές εκκλησίες, καθιστώντας την μία από τις πιο καθολικές πόλεις στον κόσμο. 
Η κεντρική πλατεία της πόλης είναι η Piazza del Plebiscito. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολι είναι το κύριο μουσείο και φιλοξενεί μερικές από τις πιο περίπλοκες συλλογές υπολειμμάτων και τεχνουργημάτων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. 
Περιέχει επίσης πολλές αντίκες από την Πομπηία και το Herculaneum εκτός από τα ελληνικά και αναγεννησιακά κομμάτια.

Πίζα
Η Πίζα είναι στρατηγικά κτισμένη στον ποταμό Άρνο λίγο πριν το Τυρρηνικό Πέλαγος. Είναι γνωστή παγκοσμίως για τον πύργο της με την κλίση, αλλά έχει επίσης να δείτε και διάφορες περίτεχνες γέφυρες που διασχίζουν τον ποταμό. 
Το Πανεπιστήμιο της Πίζας από τον 12ο αιώνα ειδικεύεται στη φυσική και τα μαθηματικά και έχει συμβάλει τα μέγιστα στο ερευνητικό πεδίο των θετικών επιστημών. 
Οι Πελασγοί, οι Έλληνες, οι Ετρούσκοι και οι Λιγούριοι είναι οι ιδρυτές αυτής της κοινότητας. Εκτός από τον μοναδικό πύργο, υπάρχει επίσης απίστευτη και αρχαία αρχιτεκτονική μέσα στην πόλη, όπως ο Duomo, το Baptistery και το Campo Santo. 
Αυτά είναι χτισμένα στην Piazza del Duomo, ή καλύτερα γνωστή ως Piazza dei Miracoli. Υπάρχουν περίπου οκτώ μεγάλα μουσεία σε αυτή την πόλη, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι το Museo Nazionale degli Strumenti per il Calcolo. 
Αυτό το μουσείο στεγάζει μια συλλογή από όργανα που χρησιμοποιούσαν επιστήμονες όπως ο Van Musschenbroek και ο Γαλιλαίος. 
Αυτή η παλιά πόλη περιέχει 15 εκκλησίες και έχει αναδείξει αξιόλογους ανθρώπους της τέχνης και της επιστήμης όπως οι Andrea Bocelli, Enrico Fermi, Galileo Galilei και Giosue Carducci, μεταξύ άλλων.
epirusblog.gr
5 of 5
Οι 6 ιταλικές πόλεις που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4310063339524542421
item