Οι εκλογές «απογειώνουν» την οικονομία- Κάτω από το 3% το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου Οι εκλογές «απογειώνουν» την οικονομία- Κάτω από το 3% το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι εκλογές «απογειώνουν» την οικονομία- Κάτω από το 3% το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου

Οι εκλογές «απογειώνουν» την οικονομία- Κάτω από το 3% το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου

Θεαματικές είναι οι εξελίξεις στις αγορές για τα ελληνικά ομόλογα, με τις αποδόσεις τους να σημειώνουν νέα ιστορικά χαμηλά, και το επιτόκια να βρίσκεται πλέον κάτω από το 3%.

Και αυτό λόγω της αναγγελίας των πρόωρων εκλογών, μετά την συντριπτική ήττα του Αλέξης Τσίπρα στις ευρωεκλογές, και την αναμενόμενη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

Οι αγορές αντιδρούν εξαιρετικά θετικά στην ανάληψη της κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων σημειώνουν βουτιά, και αυτό σε μια περίοδο που οι διεθνείς αγορές υφίστανται πιέσεις λόγω των εξελίξεων στην Ιταλία και του διεθνούς εμπορικού πολέμου. 

Την ίδια στιγμή και το Χρηματιστήριο τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει πραγματικά ράλι, με τον γενικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 12% απ;o την Δευτέρα, αν και σήμερα υπάρχει μια μικρή διόρθωση.

Τα ελληνικά ομόλογα ξαναβρίσκουν την εμπιστοσύνη των αγορών την ίδια στιγμή που τα επιτόκια της Ιταλίας σημειώνουν άνοδο, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, ενώ οι επενδυτές εκφράζουν φόβους για διεθνείς αναταράξεις λόγω της σύγκρουσης του Τράμπ με την Κίνα.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται κάτω από το 3% -για πρώτη φορά ιστορικά- αγγίζοντας το 2,9%μ την πτώση να υπολογίζεται στο 2,4% από χθες. 

Ακόμα πιο μεγάλη είναι η πτώση της απόδοσης του 5ετούς ομολόγου το οποίο διαμορφώνεται στο 1,8% και είναι νέο ιστορικό χαμηλό. Η πρώτη των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων ε;iναι εντυπωσιακή. Συνολικά την τελευταία εβδομάδα η απόδοση του 10ετούς έχει μειωθεί κατά 12% και στο 5ετές κατά 18%.

epirusblog.gr
5 of 5
Οι εκλογές «απογειώνουν» την οικονομία- Κάτω από το 3% το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2546688014906792367
Σχόλια
item