Θεσπρωτία: Μέχρι τις 20 Μαΐου οι εγγραφές μαθητών στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτία: Μέχρι τις 20 Μαΐου οι εγγραφές μαθητών στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Μέχρι τις 20 Μαΐου οι εγγραφές μαθητών στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου


Θεσπρωτία: Μέχρι τις 20 Μαΐου οι εγγραφές μαθητών στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου
Η Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 20 Μαΐου 2019.

Στην Α’ Δημοτικού εγγράφονται όσα παιδιά έχουν γεννηθεί το 2013 και στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται παιδιά που έχουν γεννηθεί τα έτη 2014 και 2015. 

Σας ενημερώνουμε ότι από τη φετινή σχολική χρονιά και στο εξής, η εγγραφή των προνηπίων (έτος γέννησης 2015) είναι υποχρεωτική σε όλα τα νηπιαγωγεία του νομού Θεσπρωτίας.

Η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων α’ και β’ ηλικίας στο Νηπιαγωγείο αποτελεί νόμο του κράτους (ν. 4521, ΦΕΚ Α΄ 38/2-3-2018) και η μη εγγραφή των παιδιών αποτελεί ποινικό αδίκημα. 

Οι αιτήσεις εγγραφής από τους γονείς και τους κηδεμόνες θα γίνονται δεκτές στο Δημοτικό Σχολείο ή στο Νηπιαγωγείο της περιοχής τους. Οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των σχολείων δέχονται υποχρεωτικά όλες τις αιτήσεις εγγραφής των γονέων που ανήκουν στην περιφέρειά τους. 

Σε περίπτωση που ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τον προβλεπόμενο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι γονείς θα ενημερωθούν για την μετακίνηση του/των παιδιού/ιών τους σε όμορη σχολική μονάδα, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019.

Ταυτόχρονα με την αίτηση εγγραφής οι γονείς θα προμηθεύονται αίτηση φοίτησης του/των παιδιού/ιών τους στο Ολοήμερο προαιρετικό πρόγραμμα. Τονίζουμε ότι σε όλα τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν Ολοήμερα τμήματα, όταν υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών. 

Κατά συνέπεια η αίτηση για Ολοήμερο πρόγραμμα κατατίθεται στο σχολείο και οι γονείς ενημερώνονται σε δεύτερο χρόνο (μετά τη λήξη των εγγραφών) πού θα φοιτήσει το/τα παιδί/ιά τους. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα πλησιέστερα στην κατοικία σας Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Μέχρι τις 20 Μαΐου οι εγγραφές μαθητών στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4869592183445871785
Σχόλια
item