Πρόωρες εκλογές 2019: Συσκέψεις στη ΝΔ -Εκτιμούν ότι θα διευρυνθεί η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Πρόωρες εκλογές 2019: Συσκέψεις στη ΝΔ -Εκτιμούν ότι θα διευρυνθεί η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών γέμισε χαμόγελα όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, οι χαρές και οι πανηγυρισμοί μπήκαν πολύ γρήγορα στην άκρη, τουλάχιστον για τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα πρωτοκλασάτα στελέχη γιατί ήδη από σήμερα το πρωί ξεκινά η προετοιμασία για τις εθνικές εκλογές.

Οι επιτελείς της Πειραιώς βρίσκονται στα γραφεία από τις 9 και νωρίτερα για τις πρώτες συσκέψεις ενώ για τις 11 έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η συνεδρίαση δεν θα περιλαμβάνει, όπως γινόταν μέχρι τώρα, ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία των δημοσιογράφων, αλλά πρόκειται για «κλειστή σύσκεψη με πολύ δουλειά», όπως σχολίασε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στον δεύτερο και τρίτο όροφο της Πειραιώς έφταναν οι πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα που επιβεβαίωναν τις κυλιόμενες μετρήσεις που πραγματοποιούσε η ΝΔ καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο. 

Ωστόσο οι περισσότεροι ήταν συγκρατημένοι και άρχισαν να μιλούν ανοιχτά για «συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» και «καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας με μεγάλη διαφορά», όταν έκλεισαν οι κάλπες και είχαν και την πρώτη ροή επίσημων αποτελεσμάτων από την singular logic.

Ιστορική νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές 2019
Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ σε Ευρωεκλογές από το 1981 ως σήμερα και υπερδιπλάσια όλων των ευρωεκλογών που δεν συνέπεσαν αλλά προηγήθηκαν των εθνικών εκλογών. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι η διαφορά υπερβαίνει ακόμη και το ρεκόρ του 2004 που οι ευρωεκλογές είχαν επακολουθήσει τη νίκη θρίαμβο της ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

Στις εθνικές εκλογές το πρώτο κόμμα αυξάνει τα ποσοστά του σε σχέση με τις ευρωεκλογές
Αυτό που επισημαίνουν έμπειρα στελέχη του κόμματος είναι ότι σε όλες τις τελευταίες ευρωεκλογές που οι εθνικές εκλογές ακολουθούσαν, η διαφορά που καταγράφηκε στις δεύτερες κάλπες διευρύνθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. 

Το 4,4% που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές το 2009 έγινε 10,4%, τέσσερις μήνες αργότερα στις εθνικές κάλπες. Ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τη Ν.Δ. με 3,8%, στις ευρωεκλογές του 2014, έξι μήνες μετά επικράτησε στις εθνικές εκλογές με 8,5%. 

Οι εκτιμήσεις μπορεί να είναι με το μέρος της ΝΔ και πολλά στελέχη να εκτιμούν ότι η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα διευρυνθεί στις κάλπες που θα στηθούν σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα, όμως μέχρι τότε «υπάρχει πολύς πολιτικός χρόνος και σκληρή δουλειά για να έρθει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε», σχολίασε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχεδιάζουν τις περιοδείες Μητσοτάκη για τις πρόωρες εκλογές 2019
Ήδη από χθες το βράδυ γίνονταν οι πρώτες συζητήσεις για τις περιοδείες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα. 

Με εξαίρεση την Τρίτη οπότε και ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τις υπόλοιπες μέρες θα βρεθεί σε πόλεις και περιφέρειες όπου οι υποψήφιοι της ΝΔ θα δώσουν τη μάχη του δεύτερου γύρου.

Θρίαμβος ΝΔ στις Περιφέρειες
Με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα στις 12 από τις 13 Περιφέρειες προηγούνται υποψήφιοι που υποστηρίχθηκαν από τη ΝΔ και μάλιστα στις 5 από αυτές (Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο, Θεσσαλία και Ηπειρο) οι Περιφερειάρχες της ΝΔ εξελέγησαν ήδη από τον πρώτο γύρο με ποσοστά άνω του 50%. 

Τη μάχη του δεύτερου γύρου θα δώσει ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα, ο Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, ο Παναγιώτης Νίκας στην Πελοπόννησο, η Χριστίνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο, ο Φάνης Σπανός στη Στερεά Ελλάδα και η Ρόδη Κράτσα στο Ιόνιο.

Πρώτη φορά που κερδίζει η ΝΔ την περιφέρεια Αττικής μετά από 21 χρόνια!
Στην δε Περιφέρεια της Αττικής ο Γιώργος Πατούλης έλαβε 37,4% έναντι 19,9% της κυρίας Δούρου γεγονός που προδικάζει την ήττα της, αλλά και μια ιστορική ανατροπή, όπως τονίζουν στελέχη της ΝΔ. 

Η γαλάζια παράταξη δεν έχει κερδίσει ποτέ στις αυτοδιοικητικές εκλογές το Λεκανοπέδιο της Αττικής εδώ και 21 ολόκληρα χρόνια. Το 2002 και το 2006 την κέρδισε η κ. Γεννηματά, το 2010 ο κ. Σγουρός και το 2014 η κ. Δούρου, ενώ η τελευταία νίκη που είχε καταγράψει η ΝΔ ήταν το 1998 με το Θόδ. Κατριβάνο που ήταν μάλιστα και αριστερής προέλευσης.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρόωρες εκλογές 2019: Συσκέψεις στη ΝΔ -Εκτιμούν ότι θα διευρυνθεί η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3999688748005447048
item