17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας 17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας


Αποτέλεσμα εικόνας για 17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας
Ο πλανήτης στον οποίο ζούμε είναι παράξενος. Πιο παράξενος από όσο θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε! 

Η Γη είναι γεμάτη μυστήρια και εκπληκτικά γεγονότα, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε στις μαγικές δυνάμεις της Μητέρας Φύσης. Είναι μερικές φορές όμορφα, άλλες φορές, απλά μια ματιά σε αυτά μπορεί να μας ανατριχιάσει. 

17. Η μυστηριώδης λάσπη στην Κίνα το 2013 
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 1


Ήταν μια νύχτα στην Κίνα το έτος 2013. Ξαφνικά, κάτι παράξενο και δύσοσμο άρχισε να βγαίνει από το μέσο του δρόμου. Μετά από λίγο, αυτός ο αφρός άρχισε να επιστρέφει στην ίδια ρωγμή πλάτους 1 εκατοστού. 

Πολλές εικασίες έγιναν για να οριστεί αυτή η ουσία, αλλά καμία δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί. Η κυβέρνηση έστειλε μια επίσημη ανακοίνωση ότι ο αφρός διέρρευσε τυχαία από κοντινό εργοτάξιο του μετρό, αλλά πολλοί δεν πιστεύουν ότι αυτή είναι η αλήθεια. 

16. Το μάτι της Σαχάρας 

17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 2

Επίσης γνωστό ως “Richat Structure”, μοιάζει με ένα μεγάλο ευρύ μάτι, εξ ου και το όνομα: το μάτι της Σαχάρας. Με διάμετρο 40 χιλιόμετρα, ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά ως επίθεση από αστεροειδή. 

Μετά από αρκετές μελέτες, οι γεωλόγοι συμπέραναν ότι είναι ένας πολύ συμμετρικός και βαθιά διαβρωμένος γεωλογικός θόλος. Το κέντρο του θόλου αποτελείται από πυρίτιο, μετρούμενο σε περίπου 30 χιλιόμετρα. 

15. Η μαύρη ρωγμή στο Γουάιτ Ριμ Τρέιλ 
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 3


Η μαύρη ρωγμή είναι μια φυσική σχισμή στο εθνικό πάρκο Canyonlands. Λέγεται ότι το Γουάιτ Ριμ Τρέιλ, όπου βρίσκεται η ρωγμή, χρησιμοποιήθηκε από καουμπόηδες και ανθρακωρύχους σε παλαιότερες εποχές για να φτάσουν στα χαμηλότερα μέρη του Canyonlands.

Το 1918, έγινε μια διαδρομή από μια ομάδα κτηνοτρόφων βοοειδών και διευρύνθηκε από τους ανθρακωρύχους ουρανίου στη δεκαετία του 1950. Η ρωγμή είναι ένας φυσικός σχηματισμός, και η εκφοβιστική του εμφάνιση προσελκύει πολλούς ανθρώπους. 

Το μέρος αυτό έχει γίνει πλέον ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ταξίδια μεταξύ των τουριστών. Αν τύχει να έρθετε εδώ, μην ξεχάσετε να δείτε τους χαμηλός βράχους στα δεξιά σας στο δρόμο της επιστροφής. 

Υπάρχει μια μεγάλη εσοχή περίπου 200 μέτρα μακριά από το μονοπάτι με 2 τρύπες στην οροφή του. Λέγεται ότι οι νιφάδες πυριτίου που διασκορπίζονται  μπροστά από την εσοχή είναι υπολείμματα από την εποχή του Λίθου. Αυτές οι νιφάδες δεν εμφανίζονται φυσικά, αλλά χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλεία από τους προϊστορικούς άντρες. 

14. Η άνθιση βιοφωταύγειας  

17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 4

Αυτή η ακτή φωτίζεται τόσο όμορφα! Η άνθιση βιοφωταύγειας στο Χονγκ Κονγκ, γνωστή και ως θαλάσσια λάμψη, λέγεται ότι έχει σχηματιστεί από τη ρύπανση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, η οποία μπορεί να είναι καταστροφική για τη θαλάσσια ζωή και την τοπική αλιεία. 

Έτσι, όσο όμορφη μπορεί να φαίνεται, είναι ανησυχητική και χρειάζεται άμεση προσοχή. 

13. Τα βουνά ουράνιου τόξου της Κίνας 
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 5


Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι εμπνέει τον άνθρωπο να δημιουργήσει έργα ζωγραφικής, θα πρέπει να δείτε τα βουνά “Rainbow” της Κίνας. Βρίσκονται στο γεωλογικό πάρκο Zhangye Danxia Landform. 

Ανακηρύχθηκαν ως κληρονομιά της UNESCO το 2009 και λέγεται ότι έχουν πάρει τα χρώματα τους από ορυκτά, οξείδιο του σιδήρου και άλλες παρόμοιες ουσίες. 

12. Το στραβό δάσος
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 6


Με την πρώτη ματιά, φαίνονται να είναι κατ ‘ευθείαν από ένα βιβλίο του Χάρι Πότερ ή ένα παραμύθι. Φυτεύθηκε το 1930 και υπάρχουν περίπου 400 πεύκα που κάμπτονται περίεργα προς τα βόρεια. Και παραμένει ακόμα ένα μυστήριο γιατί είναι έτσι. 

Έχει υποτεθεί ότι κάμπτονται από κάποιο είδος ανθρώπινης παρέμβασης. Αλλά ο πραγματικός λόγος για αυτό δεν θα γίνει ποτέ γνωστός. 

11. Αιμάτινοι καταρράκτες 
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 7


Φαίνεται ότι η Ανταρκτική είναι το κέντρο των μυστηριωδών γεγονότων! Βρέθηκε το 1911 από τον αυστραλιανό γεωλόγο Γκρίφιθ Τέιλορ. 

Οι καταρράκτες αυτοί παίρνουν το κόκκινο χρώμα τους από τον οξειδωμένο σίδηρο και το αλμυρό νερό. Η διαδικασία είναι αυτή που μαθαίνουμε όλοι στο σχολείο: ο σίδηρος γίνεται κόκκινος όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο στον αέρα. 

Ο λόγος για το έντονο κόκκινο χρώμα, που θεωρείται ότι είναι τα κόκκινα άλγη, αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι είναι το αποτέλεσμα των οξειδίων του σιδήρου. 

10. Το ηφαίστειο Ίτζεν 
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 8


Το μπλε δεν σημαίνει δροσερό εδώ. Το ηφαίστειο Ίτζεν, γνωστό για τη γαλάζια λάβα του, είναι ένα ακόμη από τα θαύματα της φύσης. Βρίσκεται στην Ανατολική Ιάβα, στην Ινδονησία και είναι μια ομάδα σύνθετων ηφαιστείων. 

Το λαμπερό μπλε χρώμα είναι το αποτέλεσμα των θειικών αερίων που καίγονται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία άνω των 360 ° C. Καθώς αυτά τα αέρια έρχονται σε επαφή με το οξυγόνο που υπάρχει στον αέρα, γίνονται μπλε. 

Επίσης το Ίτζεν, είναι η μεγαλύτερη λίμνη κρατήρα θείου που σχηματίστηκε από τη γαλάζια λάβα. Η δόξα του είναι ορατή καλύτερα τη νύχτα. 

9. Pyura chilensis – ο ζωντανός βράχος 
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 9


Η Pyura chilensis, όπως την ονομάζουν στη Χιλή, είναι περίεργη στο μάτι και νόστιμη στη γλώσσα. Πριν ρωτήσετε γιατί κάποιος να φάει μια πέτρα, δεν είναι μια πέτρα. Πρόκειται για ένα θαλάσσιο φίλτρο παρόμοιο με τα Ασκιδιοειδή, αλλά χωρίς εγκέφαλο ή αισθητήρια όργανα. 

Γεννιέται αρσενικό, αλλά παράγει θηλυκά όργανα και στη συνέχεια αναπαράγεται μόνο του. 

Το αίμα του περιέχει ένα μέταλλο που ονομάζεται βανάδιο και είναι μια λιχουδιά ανάμεσα στους ντόπιους της Χιλής και του Περού.

8. Ο υποβρύχιος καταρράκτης
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 10


Προσθέτοντας στη γραφική ομορφιά του Μαυρίκιου, ένας υποβρύχιος καταρράκτης αψήφησε όλους τους νόμους της φυσικής και ρέει σαν μυστήριο. Πώς μπορεί να σχηματιστεί ένας καταρράκτης κάτω από το νερό; 

Ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτό είναι η ψευδαίσθηση. Δεν είναι το νερό που πέφτει, αλλά η άμμος από τις παραλίες που σαρώνεται από το οροπέδιο από τα ωκεάνια ρεύματα. 

Αλλά εξακολουθεί να φαίνεται φοβερό, έτσι; 

7. Καταιγίδα έκρηξης ηφαιστείου στη Χιλή 
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 11


Αν συμβεί να το δείτε αυτό στην πραγματικότητα, θα αισθανθείτε πώς μάλλον πρόκειται για την αποκάλυψη. Πράγματι, φαίνεται τρομακτικό καθώς η έκρηξη του ηφαιστείου συνοδεύεται από κεραυνούς. 

Ο λόγος για αυτό το υπέροχο γεγονός ήταν η ηλεκτροδότηση των ανερχόμενων σωματιδίων τέφρας από το μάγμα. Οι κεραυνοί παρατηρούνται γενικά στο κατώτερο τμήμα ενός αναπτυσσόμενου πετρώματος τέφρας. 

Το ηφαίστειο που ξέσπασε με αστραπές που σκίζουν τον ουρανό, προκαλούν πολύ τρόμο. Η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαδικασία εκκένωσης εγκαίρως για να αποφύγει τη ζημία. 

6. Τρύπα πάγου στην Ανταρκτική 
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 12


Η μυστηριώδης τρύπα στην Ανταρκτική εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2017, αφήνοντας τους επιστήμονες να εκπλήσσονται. Είναι μεγάλη – σχεδόν 30.000 τετραγωνικά μίλια – και ανιχνεύτηκε από ένα ρομποτικό πλωτήρα ικανό να λειτουργεί κάτω από τον θαλάσσιο πάγο. 

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου, το φαινόμενο αυτό ονομάζεται επίσης “polynya”, το οποίο είναι μια περιοχή διαρκούς ανοιχτού νερού όπου θα περίμενε κανείς να βρει συμπαγή θαλάσσιο πάγο. 

5. Ντόνατς χιουνιού ή ρολάκια χιονιού 
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 13


Μερικές φορές μοιάζουν με μεγάλα ντόνατς ή λάστιχα από πάγο, σαν να ήρθε η φύση να παίξει χιονοπόλεμο με εμάς. Πρόκειται για ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο που έχει γενικά κυλινδρικό σχήμα. 

Ο λόγος για τον οποίο είναι κούφια στη μέση είναι ότι αυτά είναι τα πρώτα στρώματα που σχηματίζονται και έτσι είναι αδύναμα και εύθραυστα και εύκολα φουσκώνουν από τον άνεμο, γεγονός που το κάνει να μοιάζει με ντόνατς. 

Αυτά μπορεί να είναι τόσο μικρά όσο μια μπάλα τένις και τόσο μεγάλα όσο ένα αυτοκίνητο. 

4. Κόκκινη βροχή στην Κεράλα
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 14


Το 2001, το νοτιότερο ινδικό κράτος της Κεράλα έμεινε έκπληκτο. Έριχνε κόκκινη βροχή και χρωμάτισε τα ρούχα ολωνών σε ροζ . Στην αρχή, κατηγορήθηκε κάποιο είδος μετεωρίτη. 

Ωστόσο, μετέπειτα μελέτες επιβεβαίωσαν ότι η αιτία για το κόκκινο χρώμα ήταν αερομεταφερόμενα σπόρια από τοπικά γόνιμα χερσαία πράσινα άλγη από το γένος Trentepohlia. 

Το φαινόμενο αυτό επανεμφανίστηκε αργότερα το 2012 στην Ινδία και τη Σρι Λάνκα. 

3. Το Τάος Χαμ 

17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 15

Ακούγεται λίγο τρομακτικό, αλλά το βουητό στο Τάος στο Βόρειο Κεντρικό Νέο Μεξικό επιβεβαιώνεται από μερικούς, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν το έχουν ακούσει ποτέ.

Εκείνοι που το έχουν ακούσει ισχυρίζονται ότι ακούν το βουητό μέρα και νύχτα, αλλά η προέλευση του είναι ακόμα άγνωστη. Το πρώτο βουητό αναφέρθηκε στη δεκαετία του ’90. 

Αν και υπήρχαν πολλές επιστημονικές και ψυχολογικές εξηγήσεις, κανένας δεν τις διαβεβαίωσε 100%.

2. Το λευκό ουράνιο τόξο ή το τόξο ομίχλης
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 16


Επίσης ευρέως γνωστό ως το λευκό ουράνιο τόξο, το τόξο της ομίχλης προκαλείται από πολύ μικρά σταγονίδια νερού – μικρότερα από 0,05 mm. 

Αυτές οι ομορφιές έχουν πολλαπλούς δακτυλίους που προκαλούνται από τη διάθλαση και είναι επίσης δημοφιλείς μεταξύ των ναυτικών (τα αποκαλούν θαλάσσια σκυλιά). 

1. Tα τριαντάφυλλα της ερήμου 
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας - Εικόνα 17


Έτσι, ο δημοφιλής τραγουδιστής Sting δεν ήταν τόσο λάθος – υπάρχουν τριαντάφυλλα στην έρημο! Αυτά τα τριαντάφυλλα είναι σχηματισμοί των κρυστάλλων από συστάδες γύψου ή βαρίτη, τα οποία περιλαμβάνουν πολλούς κόκκους άμμου. 

Κατά μέσο όρο, το μέγεθος ενός τέτοιου τριαντάφυλλου είναι μεταξύ 1,3 εκατοστών έως και 10 εκατοστά σε διάμετρο. Το μεγαλύτερο ήταν ένα σύμπλεγμα από τριαντάφυλλα, περίπου 99 εκατοστά σε ύψος και ζύγιζε περισσότερο από 454 κιλά.

epirusblog.gr
5 of 5
17 πολύ περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 9133368169566619234
Σχόλια
item