11 παράξενες αλήθειες για εσένα που δεν γνώριζες!

11 παράξενες αλήθειες για εσένα που δεν γνώριζες!
Σίγουρα υπάρχουν κάποιες παράξενες αλήθειες για εσένα και τον ανθρώπινο οργανισμό που δεν γνώριζες.

Ε, λοιπόν είμαι εδώ να φωτίσω αυτά τα ανεξερεύνητα μονοπάτια και να σου δώσω έντεκα λόγους να καυχηθείς στους φίλους σου.
Κάποια δεδομένα αφορούν την ιατρική, ενώ άλλα την ψυχολογία και τα βαθύτερα στρώματα της ενσυναίσθησης. Ότι και αν σε αφορά, όλα αφορούν εσένα και τους γύρω σου και είναι από τις πιο παράξενες αλήθειες που θα ακούσεις.
11 Παράξενες αλήθειες για τον άνθρωπο που πρέπει να γνωρίζεις!
1) Ο ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει περισσότερα ηλεκτρικά ερεθίσματα σε μια μέρα από ότι όλα τα κινητά του κόσμου
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, αποτελεί ένα μικρό θαύμα σε πολλούς τομείς, αλλά εγώ θα αναφερθώ μόνο στα ηλεκτρικά ερεθίσματα που μπορεί να παράγει σε μια μέρα, που είναι περισσότερα από όσα παράγουν όλα τα κινητά στον κόσμο.
2) Το χρώμα των ματιών ανοίγει όσο μεγαλώνουμε
Εντάξει μην περιμένεις να έχεις μπλε σκούρο χρώμα ματιών και στα γερατειά να δεις ανοιχτό γαλανό, αλλά, το χρώμα των ματιών σου θα έχει μια μικρή διαφορά αφού θα είναι πιο φωτεινό.
3) Το αποτύπωμα της γλώσσας είναι μοναδικό όπως το δαχτυλικό αποτύπωμα
Ξέρουμε ότι το ανθρώπινο δαχτυλικό αποτύπωμα είναι μοναδικό, αλλά έρχομαι να σου πω ότι και το γλωσσικό σου αποτύπωμα είναι επίσης μοναδικό στον κόσμο,
4) Αν φας το συκώτι μιας αρκούδας, θα πεθάνεις γιατί ο οργανισμός σου δεν αντέχει τόση πολλή βιταμίνη Α
Το συκώτι μιας αρκούδας, έχει πολλή βιταμίνη Α, τόσο πολλή που ο ανθρώπινος οργανισμός δεν θα άντεχε και αν τρεφόσουν με αυτό, θα πέθαινες!

5) Για να ρουφηχτεί όλο το αίμα ενός ανθρώπου, χρειάζονται περίπου 1.200.000 κουνούπια
Όλοι μας έχουμε αναφωνήσει κάποια στιγμή της ζωής μας, τα κουνούπια μου ρούφηξαν το αίμα, αλλά θα πρέπει να μαζευτούν μόλις 1.200.000 κουνούπια και να ρουφάνε συνέχεια το σώμα, για να το κάνουν αυτό.
6) Μόνο το 2% των ανθρώπων έχουν πράσινα μάτια
Τα πράσινα μάτια (όχι τα γαλαζοπράσινα, γκριζοπράσινα, καστανοπράσινα), αλλά τα ατόφια πράσινα, είναι από τα πιο σπάνια μάτια που θα βρεις. Επίσης σπάνια είναι τα μελί.
7) Αν δεν έκοβες τα μαλλιά σου, στο τέλος της ζωής σου θα είχαν φτάσει τα 725 χιλιόμετρα σε μήκος
Τα μαλλιά ενός ανθρώπου δεν σταματούν να μακραίνουν. Υπάρχει μια ακόμα αλήθεια να προστεθεί εδώ, ότι τα ξανθά μαλλιά μακραίνουν ελαφρώς πιο γρήγορα από τα άλλα.
8) Το 99% του ασβεστίου στον άνθρωπο, βρίσκεται στα δόντια του
Το ασβέστιο στα δόντια, είναι σημαντικό για την καλή διατήρηση της υγείας τους. Μόλις το 99% βρίσκεται εκεί.
9) Ένα μήλο θα σε ξυπνήσει καλύτερα από ότι ένας καφές
Ενώ οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι ο καφές μπορεί να μας ξυπνήσει αποτελεσματικά, έρχομαι να σου πω ότι το μήλο κάνει καλύτερη δουλειά με το πρωινό ξύπνημα και είναι και πολύ πιο υγιεινό.
10) Ο πιο δυνατός σου μυς είναι η γλώσσα
Η γλώσσα μας, αποτελείται από τρία μέρη, τη ρίζα, το σώμα και την κορυφή, ενώ μπορεί να αναγνωρίσει πέντε γεύσεις (γλυκό, αλμυρό, ξινό, πικρό, ουμάμι). Εμφανίζει μεγάλη ελευθερία κινήσεων και είναι ο πιο δυνατός μυς στο σώμα.
11) Είναι αδύνατον να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά
Όσο δελεαστικό και αν ακούγεται για να το δοκιμάσεις, στην πραγματικότητα είναι αδύνατον να φταρνιστείς ενώ κρατάς τα μάτια σου ανοιχτά. True story!

Αν μάθατε το λόγο που χασμουριόμαστε... θα πάθετε πλάκα!

Η επιστήμη έχει φτάσει σε σημείο που, πλέον, έχουμε χαρτογραφήσει ολόκληρο τον γενετικό κώδικα της ανθρώπινης υπόστασης, αλλά στην τόσο απλή ερώτηση “Τελικά, γιατί χασμουριόμαστε;”, ακόμα δεν έχει πειστική απάντηση.
Το "γιατί χασμουριόμαστε" βασανίζει τους επιστήμονες εδώ και δεκαετίες!
Ο εγκέφαλος εργάζεται διαρκώς και διεκπεραιώνει χιλιάδες μικρο-εργασίες κάθε δευτερόλεπτο. 
Υπολογίζεται ότι καταναλώνει τόση ενέργεια, όση και οι μυς των ποδιών σε έναν μαραθώνιο και καίει το 1/5 των συνολικών θερμίδων που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα! Αυτή η ενέργεια είναι αρκετή για να ηλεκτροδοτήσει μία λάμπα 20 βατ.
Το χασμουρητό είναι ένας τρόπος του οργανισμού, για να ψύξει τον εγκέφαλο!
Πώς λειτουργεί αυτό;...
Όταν ανοίγουμε πολύ το στόμα, αυξάνουμε στιγμιαία την ροή του αίματος στον λαιμό, το πρόσωπο και το κεφάλι.
Η βαθιά εισπνοή “αντλεί” νωτιαίο υγρό και ζεστό αίμα από το κεφάλι (ζεστό αίμα που περιβάλλει τον εγκέφαλο) προς άλλα αγγεία, που βρίσκονται πιο χαμηλά στο κεφάλι. Έτσι, με το ζεστό αίμα να απομακρύνεται από τον εγκέφαλο, εκείνος ψύχεται.
Ταυτόχρονα, η βαθιά εισπνοή φέρνει φρέσκο κρύο αέρα μέσα στο κεφάλι. Ο εισερχόμενος αέρας ψύχει αυτά τα υγρά, τα οποία επιστρέφουν στον εγκέφαλο σε χαμηλότερη θερμοκρασία από ό,τι πριν.
Όλη αυτή η διαδικασία μας φέρνει μια ευχάριστη, απόλυτα φυσιολογική δροσιά στον εγκέφαλο.
Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι χασμουριόμαστε περισσότερο όταν έχει περισσότερη δροσιά/κρύο στην ατμόσφαιρα.

epirusblog.gr
5 of 5
11 παράξενες αλήθειες για εσένα που δεν γνώριζες!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1601081153786855611
item