Γιάννενα: ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!...ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - «Σου παίρνω 10, σου δίνω 1», η ΣΥΡΙΖΑική λογική… Γιάννενα: ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!...ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - «Σου παίρνω 10, σου δίνω 1», η ΣΥΡΙΖΑική λογική… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!...ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - «Σου παίρνω 10, σου δίνω 1», η ΣΥΡΙΖΑική λογική…

   Γιάννενα: ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!...ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - «Σου παίρνω 10, σου δίνω 1», η ΣΥΡΙΖΑική λογική…

Ο Αλ. Τσίπρας «καλλιεργεί» σκόπιμα το εμπόριο ελπίδας, τονίζει ο Πρόεδρος του Σωματείου ΟΑΕΕ Στ. Βλάχος

Ν.Δ.: Υπόσχεται μισή 13η, αλλά κόβει τη 12η σύνταξη

Η κίνηση πολιτικού και επικοινωνιακού αντιπερισπασμού που επιχείρησε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, με την προχθεσινοβραδινή εσπευσμένη φιέστα ανακοίνωσης παροχών -με στόχο την αλλαγή του πολιτικού κλίματος ενόψει των ευρωεκλογών- έφερε στο προσκήνιο και όλες τις άλλες δυσάρεστες παραμέτρους της πολιτικής που ακολούθησε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια που «γονάτισε» τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. 
Πολιτικά κόμματα, επαγγελματικοί κλάδοι, αλλά και συνταξιούχοι, μετά την πρώτη εντύπωση που προκλήθηκε από τις ανακοινώσεις, σιγά- σιγά αντιλαμβάνονται το πραγματικό μέγεθος των «παροχών» και θέτουν τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. 
Στο επίκεντρο βρίσκεται και η δήθεν χορήγηση 13ης σύνταξης, που στην πραγματικότητα είναι επίδομα, που βαφτίστηκε «σύνταξη». 
Πρόκειται όμως για μια συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από την πρώτη ημέρα ανάληψης της εξουσίας, έχει καταστήσει κεντρική πολιτική του την χορήγηση παντός είδους επιδομάτων, αντί να δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης και νέες θέσεις εργασίας. 
Η σκοπιμότητα είναι σαφής, καθώς με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να θέσει υπό ομηρία χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν σχηματίσει πλέον μια νέα κοινωνική ομάδα, τους λεγόμενους «επιδοματούχους». 
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του Προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Ιωαννίνων κ. Στέφανου Βλάχου, ο οποίος τονίζει πως η Κυβέρνηση καταφεύγει προεκλογικά στη λογική «σου παίρνω 10 και σου δίνω 1»!
«Καλλιεργεί σκόπιμα το εμπόριο ελπίδας και κάλπικης προσδοκίας στο λαό για να το χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για συνέχιση αυτής της βάρβαρης πολιτικής {…}. Οι συνταξιούχοι ζητάνε την άμεση απόδοση ολόκληρης της 13ης σύνταξης και όχι επιδόματος φτώχειας. 
Η παραπάνω εξαγγελία του Πρωθυπουργού έγινε κατόπιν των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα και είναι μια ηχηρή απάντηση σε όσους λένε ότι οι αγώνες μας είναι αναποτελεσματικοί», προσθέτει ο κ. Βλάχος. 
Το «πακέτο» παροχών που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «προσγείωσε» στην ωμή πραγματικότητα, όσους πίστευαν ότι κάτι αλλάζει στην Ελλάδα και έφτασε η ώρα των μειώσεων στη φορολογία. 
Πέραν των συνταξιούχων οι οποίοι ναι μεν θα πάρουν την κατ’ όνομα σύνταξη παραμονές των ευρωεκλογών, ωστόσο για να συνεχιστεί η καταβολή της θα πρέπει να γίνει νέα νομοθετική ρύθμιση. 
Οι υπόλοιποι Έλληνες, από τα όσα ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας, θα επωφεληθούν λίγα ευρώ από τη μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες και αυτό, εφόσον δεν ακολουθήσουν ανατιμήσεις με τη ΔΕΗ να είναι πρώτη στη λίστα των «υπόπτων». 
Όλα τα άλλα μέτρα επαφίενται στις προθέσεις της επόμενης Κυβέρνησης και εφόσον τα οικονομικά κινηθούν σύμφωνα με τις προβλέψεις της σημερινής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Αιχμηρή η Ν.Δ.Το πακέτο Τσίπρα προκάλεσε τις αντιδράσεις πολιτικών κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων. 
Η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει «Ο Αλέξης Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή. 
Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου που γνωρίζει ότι θα χάσει, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία. Προφανώς αυτές είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και αν επί της ουσίας φέρνει για προφανείς λόγους την Άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα. 
Την ώρα, ωστόσο, που ο κ. Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους.
Σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις του για το 2020 είναι ανάξιες σχολιασμού, αφού όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα».
Tο KINΑΛ
Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό για τις παροχές εξαπέλυσε και το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας τον ότι με ψηφοθηρικά μέτρα κοροϊδεύει τους πολίτες οι οποίοι «έχουν πληρώσει ήδη στο πολλαπλάσιο τις «παροχές» του».
«Φτωχοποίησε τον λαό, και τώρα επιστρέφει το 1/10 των όσων πήρε, όμως επιμένει στα υπερπλεονάσματα, στην υπερφορολόγηση, στην μείωση των δαπανών για Υγεία-Παιδεία. Υπονομεύει κάθε προοπτική για Ανάπτυξη και καταδικάζει την οικονομία σε αργό θάνατο», συνεχίζει.
Το ΚΚΕ
Από την πλευρά του ΚΚΕ, αναφέρεται στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «αφού γονάτισε για 4 χρόνια το λαό, με τα μέτρα τριών μνημονίων, αφού διατήρησε και διατηρεί στο ακέραιο όλους τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους, αφού δέσμευσε ως το 2060 τη χώρα με ματωμένα υπερπλεονάσματα, μεγαλύτερα και από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές, καταφεύγει τώρα προεκλογικά, για ευνόητους λόγους, στη γνωστή τακτική «σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1».
Η Ένωση Κεντρώων 
«Ο πρωθυπουργός, αφού με τις πολιτικές του «ξεζούμισε» επί τέσσερα χρόνια τους πολίτες, τώρα επιστρέφει ψιχία των απολεσθέντων εισοδημάτων. 
Ο λαός δεν θέλει ελεημοσύνες, αλλά αξιοπρεπή διαβίωση», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Κεντρώων η οποία σε άλλο σημείο προσθέτει: «Και μόνο που ο κ. Τσίπρας θεωρεί την ελεημοσύνη ως λύση φανερώνει, ότι ομολογεί την εξαθλίωση της κοινωνίας».
proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
   
Γιάννενα: ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!...ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - «Σου παίρνω 10, σου δίνω 1», η ΣΥΡΙΖΑική λογική…
epirusblog.gr
5 of 5
   
Ιωάννινα 4080696256765815288
Σχόλια
item