Αναταραχή στη Βενεζουέλα: Στρατιωτικό όχημα πέφτει πάνω σε διαδηλωτές (VID)

Αναταραχή στη Βενεζουέλα: Στρατιωτικό όχημα πέφτει πάνω σε διαδηλωτές (VID)

Κλιμακώνεται η ένταση στην Βενεζουέλα, καθώς τόσο ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο όσο και ο αντίπαλος του, ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό ζήτησαν από τους οπαδούς τους να βγουν στον δρόμο σε υποστήριξη τους. 

Ένα όχημα της Εθνοφρουράς της Βενεζουέλας παρέσυρε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από μια στρατιωτική βάση στο Καράκας, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν πέτρες και χτυπούσαν τα οχήματα με ρόπαλα, λίγες ώρες αφότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό κάλεσε τον στρατό να ξεσηκωθεί και να τον στηρίξει.



A video showing the moment Pro-Guaido protestors were run over by a GNB vehicle near La Carlota airbase



Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, πολλοί κάτοικοι του Καράκας είχαν συγκεντρωθεί κοντά στη στρατιωτική βάση Λα Καρλότα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Γκουαϊδό. Με το πλήθος ενώθηκαν και στρατιώτες που έφεραν γαλάζιες κορδέλες οι οποίες συμβολίζουν τη «νέα αρχή», όπως είπε ένας από αυτούς στο τηλεοπτικό κανάλι NTN24 της Κολομβίας.

Μέλη της Εθνοφρουράς που πήραν το μέρος του Χουάν Γκουαϊδό συγκρούστηκαν με στρατιώτες πιστούς στον πρόεδρο Μαδρού κοντά στην βάση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι δύο ομάδες αντάλλαξαν πυρά. 

Ένας αξιωματικός στη βάση Λα Καρλότα είπε στο φιλοκυβερνητικό κανάλι Telesur ότι οι αναφορές περί «λιποτακτών» είναι λανθασμένες. Τόνισε ότι οι στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο έχουν υπό τον έλεγχό τους τη βάση.


Υπουργός Άμυνας: Η ηγεσία του στρατού παραμένει πιστή στο Σύνταγμα

Ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, στρατηγός Βλαντίμιρ Παντρίνο, επέρριψε στην αντιπολίτευση την ευθύνη για ένα πιθανό λουτρό αίματος στη χώρα, μετά την εξέγερση στρατιωτών εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Τους καθιστώ υπεύθυνους για κάθε πράξη βίας, για κάθε θάνατο ή για το λουτρό αίματος», προειδοποίησε ο Παντρίνο σε ομιλία του, παρουσία της ανώτατης διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι «βίαιες ενέργειες» ορισμένων μελών των ενόπλων δυνάμεων «ματαιώθηκαν εν μέρει» και επέμεινε ότι η ηγεσία του στρατού «παραμένει πιστή στο Σύνταγμα.

epirusblog.gr
5 of 5
Αναταραχή στη Βενεζουέλα: Στρατιωτικό όχημα πέφτει πάνω σε διαδηλωτές (VID)
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 689937228855797634
item