Πρέβεζα: “Nύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια!” H Πρέβεζα γιόρτασε με λαμπρότητα την Ανάσταση του Χριστού Πρέβεζα: “Nύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια!” H Πρέβεζα γιόρτασε με λαμπρότητα την Ανάσταση του Χριστού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: “Nύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια!” H Πρέβεζα γιόρτασε με λαμπρότητα την Ανάσταση του Χριστού

Πρέβεζα: “Nύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια!” H Πρέβεζα γιόρτασε με λαμπρότητα την Ανάσταση του Χριστού

Το θαύμα της Ανάστασης,έτσι όπως το βιώνει η εκκλησία μας αλλά και ο καθένας από μας, γιόρτασε η πόλη της Πρέβεζας.Το φως των λευκών και πολύχρωμων κεριών και το χαρμόσυνο χτύπημα των καμπαναριών έδωσε την θέση του στην θλίψη της Μ.Εβδομάδας. 

Όλοι οι Ναοί της πόλης ήταν κατάμεστοι από πιστούς οι οποίοι άκουσαν το Χριστός Ανέστη και αντάλλαξαν ευχές με τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Την λαμπρή νύχτα, έκανε ακόμα πιο φωτεινή η έλευση του Αγίου Φωτός το οποίο λίγο μετά τις 11.30 έφτασε στον Άγιο Χαράλαμπο από τα μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας. 

Να σημειωθεί ότι η ΛΕΚ έδωσε "αγώνα δρόμου" για να φέρει το Άγιο Φως στην Πρέβεζα αφού η πτήση που το μετέφερε απευθείας από τα Ιεροσόλυμα καθυστέρησε να φτάσει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας ανατρέποντας το πρόγραμμα όλων των "περιφερειακών"πτήσεων (ανάμεσά τους και αυτής των Ιωαννίνων) που πραγματοποίησε η Aegean έτσι ώστε ο Φως να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας. 

Το «Χριστός Ανέστη» έψαλλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος, στην εξέδρα που είχε στηθεί στον πεζόδρομο έξω από το Ναό δίνοντας έτσι σε όλους τη δυνατότητα να ζήσουν τις μοναδικές αυτές στιγμές. 

Μεταξύ άλλων την λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοσμάς Κορωναίος,ο αντιδήμαρχος Κώστας Ματέρης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Στρατιωτικών Αρχών. 

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μια ακόμη άκρως συγκινητική Αναστάσιμη Λειτουργία στο Κοιμητήριο της Πρέβεζας.

Το «Χριστός Ανέστη» έψαλλαν μαζί με τον Σεβασμιώτατο άνθρωποι που , έχοντας χάσει πρόσφατα αγαπημένους τους ανθρώπους, βιώνουν περισσότερο από τον καθέναν την απουσία αλλά και την προσδοκία κάποτε να βρεθούν πάλι κοντά τους. 

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι αυτοί να μη χάνουν την ελπίδα τους , υπογραμμίζοντας ότι η Αναστάσιμη λειτουργία στο Κοιμητήριο αποτελεί παρηγοριά στον πόνο που βιώνουν.


Image may contain: 5 people, crowd, night and outdoor

Image may contain: 4 people, people standing and suit
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: “Nύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια!” H Πρέβεζα γιόρτασε με λαμπρότητα την Ανάσταση του Χριστού
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4496150632251791017
Σχόλια
item