Ποια είναι τα «θηριώδη»Global Hawk των ΗΠΑ …Που έρχονται στη Λάρισα !!! Ποια είναι τα «θηριώδη»Global Hawk των ΗΠΑ …Που έρχονται στη Λάρισα !!! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ποια είναι τα «θηριώδη»Global Hawk των ΗΠΑ …Που έρχονται στη Λάρισα !!!

Ποια είναι τα «θηριώδη»Global Hawk των ΗΠΑ …Που έρχονται στη Λάρισα !!!
Μετά από τη μεταστάθμευση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 Reaper στη Λάρισα, οι Αμερικανοίζητούν να φέρουν από την Ιταλία και τα “θηριώδη” σε μέγεθος και δυνατότητες μη επανδρωμένα αεροσκάφη Global Hawk!
Η απάντηση του ΥΕΘΑ Αποστολάκη σε ερώτηση δημοσιογράφου για αν η 110 Πτέρυγα Μάχης, θα αποτελέσει και έδρα των GlobalHawk στο μέλλον ;… είναι χαρακτηριστική

 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις. Υπάρχουν διάφορα αιτήματα, τα οποία τα συζητάμε, τα εξετάζουμε και θα δούμε. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα.
Αυτά τα μην επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ ,τεράστια σε μέγεθος, φέρουν πολλά οπλικά συστήματα. Πρόκειται για κατασκοπευτικά αεροσκάφη που διαθέτουν κάμερες,αισθητήρες υπερύθρων και αντίμετρα για την προστασία του.
Έχει μήκος 13,4 μέτρα και εκπέτασμα πτερύγων 35,4 μέτρα. Πετάει με 735 χιλιόμετρα την ώρα, σε ύψος 20,5 χιλιομέτρων. Έχει εμβέλεια 26.000 χιλιομέτρων και αυτονομία 42 ωρών.
Μ΄αυτά τα αεροσκάφη οι ΗΠΑ μπορούν και κάνουν επιθέσεις ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη…
Τα Global Hawk σταθμεύουν μεταξύ άλλων και στην αεροπορική βάση Σιγκονέλα της Σικελίας. Στη βάση αρχίζουν έργα και οι Αμερικανοί θέλουν να μεταφέρουν τα Global Hawk.

Τα έργα ίσως να ΄ναι η αφορμή για να φύγουν και να αποφύγουν τους ενδοιασμούς που κατά καιρούς έχουν εκφράσει κυβερνήσεις της Ρώμης για τις αποστολές που εκτελούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους.
Οι Αμερικανοί είχαν προβλήματα όταν ήθελαν να πετάξουν στη Λιβύη και να πλήξουν στόχους. Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών είχε επικαλεστεί την αμυντική συμφωνία που είχαν ΗΠΑ και Ιταλία και η οποία προέβλεπε “μόνον αποστολές αμυντικού χαρακτήρα και όχι επιθετικής φύσης”.
Προφανώς οι Αμερικανοί θέλουν να έχουν μεγαλύτερη “ευελιξία” και δεν αποκλείεται να την έχουν βρει στη  Βάση  της 110 ΠΜ της Λάρισας.
Και σίγουρα μια Κυβέρνηση που θα αποδεχθεί την  εγκατάσταση των Global Hawk που θα επιχειρούν επιθετικά και όχι βέβαια Αμυντικά…Αλλά
Το να γίνει όμως η 110 ΠΜ και η Λάρισα Στόχος δεν είναι οτι καλύτερο για την Ελλάδα ...αυτό κάποιοι πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές ,αφού δεν υπάρχει και  Α/Α Κάλυψη της Περιοχής


veteranos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ποια είναι τα «θηριώδη»Global Hawk των ΗΠΑ …Που έρχονται στη Λάρισα !!!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4352700999191401105
Σχόλια
item