Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το Ε/Π UH-1H Heuy με τον Αρχηγό ΓΕΣ στη νήσο Ρω! Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το Ε/Π UH-1H Heuy με τον Αρχηγό ΓΕΣ στη νήσο Ρω! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το Ε/Π UH-1H Heuy με τον Αρχηγό ΓΕΣ στη νήσο Ρω!

Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το Ε/Π UH-1H Heuy με τον Αρχηγό ΓΕΣ στη νήσο Ρω!
Πολύ κοντά από το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς πέρασαν δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 τα οποία είχαν παραβιάσει νωρίτερα τον εθνικό εναέριο στα Δωδεκάνησα. 
Το σοβαρό περιστατικό παρενόχλησης ενός UH-1H Heuy: της Αεροπορίας Στρατού που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ στη νήσο Ρω, δημιουργεί προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Το επεισόδιο συνέβη λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που το UH-1H Heuy: με τον αντιστράτηγο Καμπά βρισκόταν πάνω από τη Ρω και λίγο πριν την προσγείωση του στρατιωτικού ελικοπτέρου.
Την ώρα εκείνη δύο μεμονωμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 βρέθηκαν «μια ανάσα» από τις ακτές της Ρω, έχοντας παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο. 
Τα δύο τουρκικά μαχητικά πετούσαν σε χαμηλό ύψος περίπου 1.500 ποδών (δηλαδή σε ύψος 500 μέτρων) και κινήθηκαν πολύ κοντά στις ακτές του νησιού, φτάνοντας περίπου στο ένα μίλι από τη Ρω.
Η χαμηλή πτήση των δύο τουρκικών μαχητικών που μάλιστα κινούνταν σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις προκάλεσε αναστάτωση. Κάθε τουρκικό μαχητικό ακολουθούνταν από δύο ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από τη Σούδα και από το Καστέλι της Κρήτης.
Η καταδίωξη των τουρκικών F-16 που κινήθηκαν στην περιοχή που πετούσε το ελικόπτερο με τον αρχηγό ΓΕΣ επαναλήφθηκε και το μεσημέρι, περίπου στις 12, όταν το UH-1H Heuy: κινούνταν προς τη Σύμη.
Η τουρκική πλευρά και πάλι απέστειλε στην περιοχή δύο μεμονωμένα F-16 τα οποία διήλθαν από την περιοχή λίγο μετά το πέρασμα του Σινούκ με τον Αντιστράτηγο Καμπα.
«Πέρασαν χαρακτηριστικά πίσω από το ελικόπτερο με τον αρχηγό ΓΕΣ» λέει στρατιωτική πηγή χαρακτηρίζοντας σοβαρή την διπλή πρόκληση των Τούρκων που έστειλαν F-16 τα οποία παρενόχλησαν  το ελληνικό UH-1H Heuy:θέλοντας να περάσουν την ανυπόστατη άποψή τους ότι η περιοχή είναι δήθεν αμφισβητούμενης κυριαρχίας.
epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το Ε/Π UH-1H Heuy με τον Αρχηγό ΓΕΣ στη νήσο Ρω!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8732690913017090719
Σχόλια
item