Κάλπες τον Οκτώβριο με βαριά ήττα ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ο Economist

Κάλπες τον Οκτώβριο με βαριά ήττα ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ο Economist

Συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ο Economist στις ερχόμενες ευρωεκλογές αλλά και στις δημοτικές εκλογές του Μαίου, οι οποίες όπως σημειώνει το περιοδικό είναι οι πρώτες που διεξάγονται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2015, και γι' αυτό αποτελούν «βαρόμετρο» για τις επόμενες Εθνικές Εκλογές.

Μάλιστα το Economist Intelligence Unit (EIU) αναμένει η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, ήτοι κάλπες τον Οκτώβριο, καθώς «θα προσκολληθεί στην εξουσία λόγω της χαμηλής δημοτικότητάς της».

«Αναμέναμε ότι η Kυβέρνηση θα συνδύαζε τις πρόωρες εκλογές με τις Eυρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. 

Παρ’όλα αυτά, η δημοτικότητα και αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον τόσο χαμηλή, που αναμένουμε ότι θα προσκολληθεί στην εξουσία μέχρι που θα πλησιάζει το τέλος της τετραετίας», τονίζει η έκθεση του Economist.

Ο ΕΙU αναμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει στις επόμενες βουλευτικές Εκλογές. Όμως αναφέρει πως είναι πιθανό να δυσκολευθεί η Νέα Δημοκρατία στο σχηματισμό μονοκομματικής Κυβέρνησης.

Στις Εκλογές του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει το 26,6% των ψήφων, έναντι ποσοστού 22,7% της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αλέξης Τσίπρας επικράτησε και στις Εκλογές του επόμενου Ιανουαρίου, καθώς και στις επαναληπτικές τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει μεταξύ 19%-22%, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ανέβει στο 29% με 31%.

Πηγή: Newmoney.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Κάλπες τον Οκτώβριο με βαριά ήττα ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ο Economist
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5549650193787873204
item