Ευρωεκλογές στη Βρετανία: Πρώτο κόμμα το «Brexit» του Φάρατζ

Ευρωεκλογές στη Βρετανία: Πρώτο κόμμα το «Brexit» του Φάρατζ

Το Brexit, το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, φαίνεται ότι είναι το φαβορί για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στη Βρετανία στις 23 Μαΐου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το κόμμα του Φάρατζ συγκεντρώνει ποσοστό 27% στην πρόθεση ψήφου, ξεπερνώντας τους Εργατικούς (22%) και τους Συντηρητικούς (15%), δείχνει η δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov που διενεργήθηκε στις 15-16 Απριλίου σε δείγμα 1855 Βρετανών.

Πριν από μία εβδομάδα το Brexit βρισκόταν στην τρίτη θέση, με ποσοστό 15%. Όμως εκείνη η δημοσκόπηση είχε γίνει πριν ξεκινήσει η επίσημη προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, όπως εξήγησε το YouGov στην ανακοίνωσή του. 

Από την περασμένη Παρασκευή το ποσοστό του σχεδόν διπλασιάστηκε.

Το κόμμα του Φάρατζ αυτοπροβάλλεται ως ο "σωτήρας του Brexit" και υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να ολοκληρώσει το "διαζύγιο" μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια περίοδο που η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε δύο φορές την αναβολή του.

Λόγω της εντυπωσιακής ανόδου του κόμματος του Brexit, μέσα σε μία εβδομάδα έπεσε στο μισό, από το 14% στο 7%, το ποσοστό του ευρωφοβικού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Ukip. Υπενθυμίζεται ότι το Ukip, του οποίου ο Φάρατζ ήταν ηγέτης, κέρδισε τις ευρωεκλογές του 2014 με ποσοστό 26%.
epirusblog.gr
5 of 5
Ευρωεκλογές στη Βρετανία: Πρώτο κόμμα το «Brexit» του Φάρατζ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7483672646144441577
item