Άρτα: Δημιουργία δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων από το Δήμο Αρταίων


Άρτα: Δημιουργία δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων από το Δήμο Αρταίων
Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι μελέτες για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Βλαχέρνας, Γραμμενίτσας, Σκαμνιάς και Ελεούσας. 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο υποδομής, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προστατεύει το περιβάλλον. 

Όλα τα παραπάνω έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 9.300.000 ευρώ, με συνολικό μήκος 27 χιλιόμετρα, ενώ προβλέπεται να κατασκευαστούν 8 μικρά αντλιοστάσια. Τις μελέτες χρηματοδοτεί και επιβλέπει η ΔΕΥΑ Άρτας.

«Η κατασκευή των συγκεκριμένων αποχετευτικών δικτύων ήταν ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας το οποίο υλοποιούμε. 

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικά περιβαλλοντικά έργα, τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν στην προστασία του ποταμού Αράχθου και κατ’ επέκταση του Αμβρακικού Κόλπου, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προστασία της δημόσιας υγείας της ευρύτερης περιοχής. 

Δίνουμε μέγιστη προτεραιότητα στη δημιουργία σωστών υποδομών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών σε όλες τις περιοχές του Δήμου και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην δημόσια υγεία. 

Με την ολοκλήρωσή τους οι μελέτες θα υποβληθούν για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να κατασκευαστούν άμεσα τα αποχετευτικά δίκτυα σε Γραμμενίτσα, Βλαχέρνα και Ελεούσα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δημιουργία δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων από το Δήμο Αρταίων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3068647630826686331
item