Άρτα: Έργα υποδομών στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη

Άρτα: Έργα υποδομών στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη
Με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019 το έργο που αφορά τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου Αστροχωρίου - Μεγαλόχαρης (Β' φάση) στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 5.000.000 Ευρώ. 


Το έργο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου. Για το εν λόγω έργο είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή με τον βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει τα τελευταία τέσσερα χρόνια την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές μέσα από την έντονη και συστημική δουλειά που καταβάλλει για την ανάδειξη αυτών των περιοχών και την ουσιαστική και με σεβασμό στο περιβάλλον ανάπτυξή τους.

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι αυτοκινητόδρομοι περιμετρικά της Κοιλάδας του Αχελώου. Την ίδια στιγμή υλοποιείται το έργο Μεσόπυργος - Αυλάκι που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ έχει ήδη δημοπρατηθεί το έργο για την βελτίωση της επαρχιακής οδούς Καστανιάς - Τετράκωμο. 



Τα έργα αυτά αποτελούσαν διαχρονικά αντικείμενο διεκδίκησης των κατοίκων της περιοχής που σήμερα επιτέλους υλοποιούνται. Αποτέλεσαν μάλιστα αντικείμενο πολλαπλών συσκέψεων με την παρουσία τόσο των κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών όσο και με τους αυτοδιοικητικούς φορείς για να καταλήξουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επίσης, σημαντική εξέλιξη αποτελεί η αναστήλωση της θρυλικής γέφυρας Κοράκου. Πρόσφατα υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων συνολικού προϋπολογισμού 16.500.000 Ευρώ και εισέρχεται σε φάση υλοποίησης ένα έργο που θα δώσει ζωή στη σύγχρονη πολιτισμική ιστορία της περιοχής και θα αναγεννήσει τις παραδόσεις της.

Πρόκειται για έργα που δίνουν πνοή στην ευρύτερη περιοχή θέτοντας ως κύριο στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, και αναβαθμίζουν τον τόπο μας μέσα από την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάδειξη των μνημείων της.

Πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία εκείνων των περιοχών που τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις φυσικές δυνατότητές τους, ήταν απομονωμένες και παραμελημένες.

Στην Κυβέρνηση αισθάνονται ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι οι δεσμεύσεις υλοποιούνται και είναι σε θέση να σχεδιάζει μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του νομού.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Έργα υποδομών στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3004916301875603602
item