Χιλιάδες στους δρόμους στη Βενεζουέλα –Ο Γκουαϊδό κήρυξε την «τελική φάση» ανατροπής του Μαδούρο [εικόνες] Χιλιάδες στους δρόμους στη Βενεζουέλα –Ο Γκουαϊδό κήρυξε την «τελική φάση» ανατροπής του Μαδούρο [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χιλιάδες στους δρόμους στη Βενεζουέλα –Ο Γκουαϊδό κήρυξε την «τελική φάση» ανατροπής του Μαδούρο [εικόνες]

Χιλιάδες στους δρόμους στη Βενεζουέλα –Ο Γκουαϊδό κήρυξε την «τελική φάση» ανατροπής του Μαδούρο [εικόνες]
Δεκάδες χιλιάδες Βενεζουελάνοι κατέβηκαν χθες στους δρόμους για να στηρίξουν τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό και να διαδηλώσουν κατά του Νικολάς Μαδούρο.
Στα δεινά τους από τις τρομακτικές ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων και τις επιπτώσεις του υπερπληθωρισμού ήρθαν να προστεθούν το τελευταίο διάστημα τα μπλακάουτ με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε πόσιμο νερό και προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.

«Επιχείρηση Ελευθερία»

Πλήθος περικυκλώνει τον Χουάν Γκουαϊδό κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Καράκας.
Πλήθος περικυκλώνει τον Χουάν Γκουαϊδό κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Καράκας / Φωτογραφία: ΑΡ
«Δεν ήρθαμε εδώ για να απαιτήσουμε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, που είναι αναγκαία. 
Ήρθαμε για να απαιτήσουμε ελευθερία, δημοκρατία, τροφή, μέλλον, εκπαίδευση», είπε ο αναγνωρισθείς από περίπου 50 κυβερνήσεις ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας απευθυνόμενος στο πλήθος σε μεγάλη συγκέντρωση στο Καράκας. 
Και έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η «Επιχείρηση Ελευθερία» με στόχο την αποπομπή του αριστερού προέδρου Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.
Ο Χουάν Γκουαϊδό απευθυνόμενος σε πλήθος κόσμου στο Καράκας.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κάλεσε σε νέα πανεθνική αντικυβερνητική κινητοποίηση την Τετάρτη / Φωτογραφία: ΑΡ
«Όλοι στους δρόμους, ας αρχίσουμε την τελική φάση για να τερματιστεί ο σφετερισμός της εξουσίας», είπε ο Χουάν Γκουαϊδό μιλώντας από την καρότσα ενός ημιφορτηγού. 
Ζήτησε από τους οπαδούς του να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να κλιμακώσουν την πίεση στους δρόμους και κάλεσε σε νέα πανεθνική διαδήλωση την ερχόμενη Τετάρτη.

Αψηφά ο Μαδούρο

Αλλά ο Νικολάς Μαδούρο εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο χάρη στην υποστήριξη του στρατού και ισχυρών συμμάχων όπως η Ρωσία και η Κίνα κι αποκαλεί τον Γκουαϊδό «μαριονέτα» της Ουάσιγκτον, που θα οδηγηθεί ενώπιον της «Δικαιοσύνης».
Ο αριστερός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, απευθύνεται σε οπαδούς του σε χθεσινή του συγκέντρωση.
Ο αριστερός πρόεδρος της Βενεζουέλας εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της Ουάσιγκτον σε χθεσινή συγκέντρωση οπαδών του / Φωτογραφία: ΑΡ
Και σε συγκέντρωση οπαδών του εξαπέλυσε νέα πυρά κατά των ΗΠΑ. «Κύριε Ντόναλντ Τραμπ, ρίξε μια ματιά στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων, γιατί αυτοί θα συνεχίσουν να κατατροπώνουν εσένα και τις απεχθείς επιθετικές ενέργειές σου χίλιες και μια φορές. Δεν μπόρεσες κι ούτε θα μπορέσεις να νικήσεις τη Βενεζουέλα», είπε.

Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα την Τετάρτη

Προχθές η Ουάσιγκτον επέβαλε νέες κυρώσεις στις πετρελαϊκές εξαγωγές της Βενεζουέλας και δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει νέα δράση κατά της συμμάχου του Μαδούρου, της Κούβας, που βοηθά την κυβέρνησή του να επιβιώνει. «Ούτε τρόφιμα, ούτε φάρμακα. Τώρα ούτε ρεύμα. 

Στην επόμενη φάση ούτε Μαδούρο», είχε διαμηνύσει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, μέσω Twitter τον Μάρτιο. Η Ουάσιγκτον συγκάλεσε για την Τετάρτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα την κρίση στη Βενεζουέλα.
epirusblog.gr
5 of 5
Χιλιάδες στους δρόμους στη Βενεζουέλα –Ο Γκουαϊδό κήρυξε την «τελική φάση» ανατροπής του Μαδούρο [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 250964772557758022
Σχόλια
item