Γιάννενα: Ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού χθες και από τα Γιάννενα!

Γιάννενα: Ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού χθες και από τα Γιάννενα!
Ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού με στόχο ένα καλύτερο δημόσιο χώρο έστειλαν χθες φορείς, σύλλογοι, ομάδες, μαθητές της πόλης των Ιωαννίνων, προχωρώντας σε δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης χώρων στους οποίους όλοι κινούμαστε καθημερινά.
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πανελλήνιας καμπάνιας του «Lets do it Greece» και όσον αφορά στην πόλη μας, έλαβαν χώρα στο… πολύπαθο Πάρκο Πυρσινέλλα καθώς και στην περιοχή της Πλατείας Μαβίλη.
Οι Paguristas
Στο Πάρκο Πυρσινέλλα βρέθηκαν χθες το πρωί οι Paguristas μαζί με παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου». 
Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας γέμισαν πολλές σακούλες με σκουπίδια που συνέλλεξαν σ’ όλη την έκταση του Πάρκου αλλά και από τις λιμνούλες του, τις οποίες κάποιοι ασυνείδητοι επισκέπτες μετατρέπουν σε… χαβούζες!
Σε δήλωσή του ο κ. Παύλος Χήτας, ως εκπρόσωπος των Paguristas, τόνισε πως «η πόλη μας είναι το σαλόνι μας. Αν στο σαλόνι μας πετάμε σκουπίδια, τότε πρέπει να περάσουμε από ειδικό σχολείο για να αλλάξουμε κουλτούρα». 
Όπως είπε, το μήνυμα της ημέρας είναι ότι πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας, τον τρόπο σκέψης και να γίνουμε περισσότερο συνεπείς και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, σεβόμενοι το περιβάλλον.
Τι γίνεται με το Πάρκο
Παρόντες στη δράση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης μαζί με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για τα Κληροδοτήματα Γεωργία Γιώτη. 
Ο κ. Κατηρτσίδης κάλεσε τους πολίτες να σέβονται τους δημόσιους χώρους, τονίζοντας πάντως πως η χθεσινή δράση δεν υποκαθιστά τις υποχρεώσεις της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, στην ευθύνη της οποίας εξάλλου είναι και το Πάρκο Πυρσινέλλα!
Έκανε μάλιστα γνωστό ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαδικασία αποχαρακτηρισμού του Πάρκου από δασική έκταση, ο οποίος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησής του.
Η κ. Γιώτη από την πλευρά της σημείωσε πως «σε συνεργασία με τους Paguristas επιλέξαμε αυτό το χώρο για να γίνει η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) δράση. Συγχαρητήρια σε όλους και στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου που συμμετέχουν.
Στέλνουν ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος». Παράλληλα, ζήτησε από τους επισκέπτες του χώρου να πετούν τα απορρίμματά τους στα καλαθάκια που υπάρχουν σε όλη την έκτασή του.
Όσο για την ένσταση που έχει κάνει ο Δήμος ζητώντας να ακυρωθεί ο δασικός χαρακτήρας του Πάρκου, η κ. Γιώτη ανέφερε ότι όλα τα σχετικά έγγραφα έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και αναμένεται απάντηση. 
Το θέμα είχε τεθεί εξάλλου στον αναπλ. Υπουργό Σωκράτη Φάμελλο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα και ο ίδιος είχε επιδείξει θετική στάση.
Στην Πλατεία Μαβίλη
Δράση καθαρισμού της Πλατείας Μαβίλη και της παραλίμνιας περιοχής πραγματοποίησε χθες ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Π.Ε. Ιωαννίνων σε συνεργασία με Γιαννιώτες μαθητές και γονείς. 
Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σπύρος Κωνσταντόπουλος συνεχάρη όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια και ανέφερε πως τέτοιου είδους εθελοντικές δράσεις αποτελούν προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε όλοι.
proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού χθες και από τα Γιάννενα!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2700147259799826718
item