Ο Κουρουμπλής «εξαφάνισε» τις αναρτήσεις του με τον Αμβρόσιο μετά την κατσάδα απ' τον Σκουρλέτη Ο Κουρουμπλής «εξαφάνισε» τις αναρτήσεις του με τον Αμβρόσιο μετά την κατσάδα απ' τον Σκουρλέτη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Κουρουμπλής «εξαφάνισε» τις αναρτήσεις του με τον Αμβρόσιο μετά την κατσάδα απ' τον Σκουρλέτη

Ο Κουρουμπλής «εξαφάνισε» τις αναρτήσεις του με τον Αμβρόσιο μετά την κατσάδα απ' τον Σκουρλέτη

Οργή επικρατεί στην Κουμουνδούρου κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, μία επιλογή η οποία προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να έρθει η επίπληξή του από την ηγεσία του κόμματος. Λίγο μετά την «κατσάδα» ο κ.Κουρουμπλής κατέβασε τις επίμαχες αναρτήσεις.

Οι φωτογραφίες του υποψηφίου Ευρωβουλευτή και πρώην υπουργού με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων εξόργισαν κόμμα και στελέχη, αφού ο Αμβρόσιος αφενός έχει επιτεθεί προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα και αφετέρου εκφράζει ακραίες ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις. 


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης επικοινώνησε με τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για την κίνησή του. 

Στον κ.Κουρουμπλή καταλογίζεται ότι ψαρεύει ψήφους από τη δεξαμενή των ακραίων και παράλληλα, με την κίνησή του πλήττει το αφήγημα του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ για μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς, αφού ο μητροπολίτης Καλαβρύτων θεωρείται ως κατ εξοχήν εκφραστής ακραίων θέσεων.

Ο κ.Κουρουμπλής φέρεται ειπών στον Πάνο Σκουρλέτη ότι η συνάντησή του με τον μητροπολίτη δεν ήταν προγραμματισμένη, για να εισπράξει την απάντηση ότι ακόμη κι αν είναι πράγματι έτσι, τότε γιατί ο κ.Κουρουμπλής έσπευσε να αναρτήσει φωτογραφίες και να κάνει και αντίστοιχα tweets από την «μη προγραμματισμένη» συνάντηση. 

«Στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην Αχαΐα, επισκέφθηκα το Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος», το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, όπου με υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Αμβρόσιος», έγραψε ο κ.Κουρουμπλής και συνόδευσε την ανάρτηση με φωτογραφίες από τη συνάντηση, προσθέτοντας σε ανάρτηση που ακολούθησ -και στη συνέχεια «εξαφανίσθηκε» ότι βραβεύθηκε από τον κ.Αμβρόσιο.

Στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην Αχαΐα, επισκέφθηκα το Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος», το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, όπου με υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος. pic.twitter.com/593n2ai0Yb
kouroumplis
Η ανάρτηση του κ.Κουρουμπλή στο twitter που προκάλεσε την οργή της Κουμουνδούρου, πριν την «κατεβάσει» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής
Μετά την κατσάδα, πάντως, ο κ.Κουρουμπλής έσπευσε να κατεβάσει από το twitter τις επίμαχες αναρτήσεις.
Κουρουμπλής: Διαφωνώ με τον Μητροπολίτη, αλλά στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί 

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ.Κουρουμπλής επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ανάρτησή του στο facebook, όπου υποστήριξε ότι «ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική του επίσκεψη με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο και προσθέτει ότι δέχθηκε να τον συναντήσει «γιατί στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί». 


Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο- στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας. 

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. 

Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι' αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει. 

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Κουρουμπλής «εξαφάνισε» τις αναρτήσεις του με τον Αμβρόσιο μετά την κατσάδα απ' τον Σκουρλέτη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8610409842976227017
Σχόλια
item