Άρτα: ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΟΔΟΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΠΕΡΑΝΘΗΣ



Άρτα: ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΟΔΟΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΠΕΡΑΝΘΗΣ
Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Ευστάθιου Χαρμπή η σύμβαση για το έργο της Διάνοιξης Αντιπυρικού Οδικού Δικτύου στη Δυτική Βαλαώρα του περιαστικού Δάσους Άρτας...
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 218.240 ευρώ και η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από την Περιφέρεια Ηπείρου. Με την συγκεκριμένη εργολαβία επιλύεται ένα χρόνιο ζήτημα, το οποίο ανέκυπτε σε κάθε αντιπυρική περίοδο.

«Αφού εκπονήσαμε τις μελέτες, ξεκινάμε το έργο, ώστε να είναι όλα έτοιμα στην επικείμενη αντιπυρική περίοδο. 

Έτσι, θα θωρακίσουμε ακόμη καλύτερα τον λόφο της Περάνθης, τους κατοίκους που ζουν στις περιοχές αυτές, αλλά και το Νοσοκομείο και το Στρατόπεδο που βρίσκονται σε αυτόν, ενώ θα μπορέσουμε να εκκενώσουμε πιο γρήγορα αυτές τις περιοχές, εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο, ενώ θα μπορεί να γίνεται ευκολότερα η πρόσβαση πυροσβεστικών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας και το Δασαρχείο Άρτας για την συμβολή τους στο εν λόγω έργο.

Αναλυτικότερα, θα διανοιχτούν δύο δρόμοι συνολικού μήκους 1.614 μέτρων. Ο ένας από το δρόμο του Νοσοκομείου Άρτας μέχρι το δρόμο Δυτικής Βαλαώρας και ο άλλος από το δρόμο Δυτικής Βαλαώρας μέχρι το Γλυκόριζο. 

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου θα μπορεί να γίνεται άμεση προσέγγιση μικρών και μεγάλων επίγειων μέσων πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα να προστατεύεται το Στρατόπεδο, το Νοσοκομείο και ο λόφος της Περάνθης με τον καλύτερο τρόπο.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΟΔΟΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΠΕΡΑΝΘΗΣ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2429790795550887048
item