Αρτα: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Μεγάλης Φωτιάς Αρτα: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Μεγάλης Φωτιάς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αρτα: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Μεγάλης Φωτιάς

Αρτα: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Μεγάλης Φωτιάς
Με επιτυχία αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Μεγάλης Φωτιάς στην Αγία Θεοδώρα από το Σύλλογο Φίλων Ενορίας Αγίας Θεοδώρας και το Δήμο Αρταίων, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου «Σκουφάς» και του Μουσικού Σχολείου.

Πρόκειται για ένα έθιμο που περνά από γενιά σε γενιά και συμβολίζει την φωτιά που άναψαν έξω από το κυβερνείο του Πόντιου Πιλάτου περιμένοντας την απόφαση για τη τύχη του Ιησού. Η φωτιά άναψε μετά από πάρα πολλά και χρόνια και έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Πλήθος πιστών, αλλά και επισκεπτών που βρίσκονται στην Άρτα για να περάσουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα παρέστησαν στις εκδηλώσεις. 

Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί το Σύλλογο Φίλων Ενορίας Αγίας Θεοδώρας, τους κληρικούς, τους ανθρώπους των ενοριών που βοήθησαν και βέβαια όλους τους πιστούς που παρέστησαν.

Η αναβίωση του εθίμου συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις της «Βυζαντινής Άρτας», της σειράς εκδηλώσεων στα Βυζαντινά μνημεία της Άρτας κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, που πραγματοποιούνται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Αρταίων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και τις Μητροπόλεις Άρτας και Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Μεγάλης Φωτιάς
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8817982609120570205
Σχόλια
item