Γιάννενα: ΥΓΕΙΑ - Αλλαγή νοοτροπίας για την ενίσχυση του ρόλου των ΤΟΜΥ Γιάννενα: ΥΓΕΙΑ - Αλλαγή νοοτροπίας για την ενίσχυση του ρόλου των ΤΟΜΥ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΥΓΕΙΑ - Αλλαγή νοοτροπίας για την ενίσχυση του ρόλου των ΤΟΜΥ

Γιάννενα: ΥΓΕΙΑ - Αλλαγή νοοτροπίας για την ενίσχυση του ρόλου των ΤΟΜΥ
Αρκετά εμπόδια αντιμετωπίζει η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας, για την ολοκλήρωση της μεγάλης παρέμβασης στην πρωτοβάθμια Υγεία.
Την ίδια στιγμή οι Τοπικές Μονάδες Υγείας μπορεί να έχουν φτάσει ήδη τις 124 σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τέσσερις στα Γιάννενα, οι περισσότερες όμως εξ αυτών υπολείπονται σε προσωπικό σε σχέση με το οργανόγραμμα.
Από την άλλη όπως ανέφερε ο Γεν. Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμ. Βαρδαρός, μία μεγάλη πρόκληση και ταυτόχρονα ένα στοίχημα για την ελληνική κοινωνία είναι η αλλαγή της νοοτροπίας, ώστε οι πολίτες να αποδεχθούν και να ενισχύσουν στην πράξη το ρόλο των ΤΟΜΥ και το θεσμό του οικογενειακού γιατρού.
Ο κ. Βαρδαρός βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην ΤΟΜΥ, στην οδό Ναπ. Ζέρβα, που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της και σε δηλώσεις του στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη που παρατηρείται στην ελληνική κοινωνία, στις ιατρικές ειδικότητες.
«Φτάσαμε στο 2019 σε μία χώρα που παράγει εδώ και δεκαετίες ιατρικό προσωπικό, να υπάρχει μεγάλη έλλειψη, αφού 18.000 γιατροί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Θεωρούμε ότι η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια υγεία με τις ΤΟΜΥ και οι μόνιμες θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΣΥ μπορούν να ανακόψουν αρχικά αυτή την πορεία μετανάστευσης και σε δεύτερο επίπεδο να φέρουν πίσω αυτόν τον κόσμο», τόνισε.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΥΓΕΙΑ - Αλλαγή νοοτροπίας για την ενίσχυση του ρόλου των ΤΟΜΥ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5947329130294607550
Σχόλια
item