Ένα «Στόουνχεντζ» στη ζούγκλα της Βραζιλίας Ένα «Στόουνχεντζ» στη ζούγκλα της Βραζιλίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ένα «Στόουνχεντζ» στη ζούγκλα της Βραζιλίας

Ένα «Στόουνχεντζ» στη ζούγκλα της Βραζιλίας
Το Στόουνχεντζ του Αμαζονίου
Πέντε αιώνες πριν αρχίσει η ευρωπαϊκή κατάκτηση της Αμερικής, οι προηγμένοι αρχαίοι πολιτισμοί περιπλανιόταν. Ένας τέτοιος πολιτισμός κατοικούσε στη Βραζιλία δημιουργώντας μια περίεργη διάταξη από πανύψηλα μπλοκ.
Τα στοιχεία αυτού του εξαιρετικά εξελιγμένου πολιτισμού μπορούν να βρεθούν γύρο από τον Αμαζόνιο.
Σήμερα, οι ειδικοί τελικά έχουν καταλάβει τον ακριβή σκοπό από τις τεράστιες αυτές δομές: Πάνω από 1.000 χρόνια πριν, ένας αρχαίος πολιτισμός δημιούργησε ένα αρχαίο αστρονομικό παρατηρητήριο που αποτελούνταν από 27 μπλοκ γρανίτη, μέχρι και 4 μέτρα ύψος να στέκονται όρθια σε έναν κύκλο πάνω από 30 μέτρα σε διάμετρο.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα New York Times, δοκιμές ραδιενεργού άνθρακα και μετρήσεις στο χώρο ρίχνουν φως σχετικά με τους αρχαίους πολιτισμούς του Αμαζονίου. 
Οι αρχαιολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αυτόχθονες λαοί που κατοίκησαν την περιοχή αυτή ανέπτυξαν ένα πιο εξελιγμένο πολιτισμό από ότι οι επιστήμονες πίστευαν μέχρι σήμερα.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δομές Στόουνχεντζ που βρέθηκαν ποτέ στην Αμερική.
Οι ειδικοί ξεκίνησαν τις ανασκαφές στο Στόουνχεντζ του Αμαζονίου το 2005, ανακαλύπτοντας χειροποίητα κεραμικά και τεφροδόχους, πράγμα που σημαίνει ότι η περιοχή θα μπορούσε να χρησίμευε και ως νεκροταφείο.
Οι πέτρες φαίνεται να έχουν τεθεί υπό το φως της πορείας του Ήλιου στο χειμερινό ηλιοστάσιο, όταν το αστέρι βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του.
Ως εκ τούτου, η περιοχή μπορεί επίσης να είχε χρησιμοποιηθεί ως ένας τόπος λατρείας είτε ως αστρονομικό παρατηρητήριο, σύμφωνα με τους ερευνητές.
«Οι πέτρες του Rego Grande είναι κάτι το εξαιρετικό και μπορεί να έχουν το δικό τους μοναδικό νόημα, διαφορετικό από τα άλλα μεγαλιθικά μνημεία σε όλο τον κόσμο,» είπε ο αρχαιολόγος Malville. 
Στο παρελθόν, οι αρχαιολόγοι και επιστήμονες πίστευαν ακράδαντα ότι ο Αμαζόνιος ήταν σχετικά ανέγγιχτος από τον άνθρωπο, εκτός από τις μικρές νομαδικές φυλές που ζούσαν εκεί. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική.
epirusblog.gr
5 of 5
Ένα «Στόουνχεντζ» στη ζούγκλα της Βραζιλίας
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 5868939706292059352
Σχόλια
item