Νεύρα στο Μαξίμου: Ο Κοτζιάς στηρίζει Γερουλάνο για τον Δήμο Αθηναίων Νεύρα στο Μαξίμου: Ο Κοτζιάς στηρίζει Γερουλάνο για τον Δήμο Αθηναίων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νεύρα στο Μαξίμου: Ο Κοτζιάς στηρίζει Γερουλάνο για τον Δήμο Αθηναίων

Νεύρα στο Μαξίμου: Ο Κοτζιάς στηρίζει Γερουλάνο για τον Δήμο Αθηναίων

Τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Παύλο Γερουλάνο στηρίζει ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Η κίνηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο μέγαρο Μαξίμου, όπως είναι φυσικό, καθώς θα επιθυμούσαν να στηριχθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ κατεβαίνει και στηρίζει δημάρχους σε 180 πόλεις της χώρας, εκ των οποίων οι 40 είναι «Πραττινοί» -όπως χαρακτηριστικά είπε- και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους στηρίζει, «οι 100 είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, και οι άλλοι 40 είναι από άλλους χώρους».

Επίσης, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε υπερήφανος για ορισμένους υποψήφιους δημάρχους του ΠΡΑΤΤΩ, που κατεβαίνουν και μόνοι τους, «παρ΄ όλο που είμαστε μία μικρή οργάνωση, αλλά με ιδέες και δραστηριότητες και πιθανολογώ ότι θα τους κερδίσουμε αυτούς τους Δήμους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οργή Κοτζιά για Κατρούγκαλο: «Επέτρεψε στον Καμμένο να μετατρέψει την Βουλή σε δικαστήριο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 19|04|2019 | 17:30

Γερουλάνος: «Πάμε για την ανατροπή» -Ονόματα έκπληξη στους 23 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που παρουσίασε
ΕΛΛΑΔΑ 10|04|2019 | 21:12

Κοτζιάς: Το ΠΡΑΤΤΩ θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως όμως λευκή επιταγή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 06|04|2019 | 17:05
Για τις επιλογές του σχετικά με τις βουλευτικές εκλογές, είπε ότι θα αποφασίσει, «όχι μόνος μου, αλλά με την καθοδήγηση του ΠΡΑΤΤΩ και θα εξαρτηθεί από το πολιτικό περιεχόμενο του χώρου με τον οποίο θα συμπράξω». Επίσης, ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

Ως προς τη στάση του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι η πολιτική κίνηση της οποίας ηγείται έχει θέσει τις προτάσεις για την αναβάθμιση του ζητήματος του πατρωτισμού και του εκδημοκρατισμού του κράτους, «όπως την διατυπώναμε στην πρότασή μας για το Σύνταγμα, που δεν την έλαβαν καθόλου υπόψη τους».

Μιλώντας για τους θεσμούς που πρέπει να εκδημοκρατιστούν, ανέφερε την Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών, λέγοντας ότι «ενώ παλιά όταν η ΕΥΠ ζητούσε να παρακολουθήσει τηλέφωνα εντός της χώρας, έδινε το τηλέφωνο, τον ιδιοκτήτη και το λόγο, με μία τροποποίηση που έχει γίνει εσωτερική, δίνει μόνο αριθμούς τηλεφώνων, χωρίς να λέει, ούτε σε ποιον ανήκουν, ούτε για ποιο λόγο. Κατά συνέπεια, οποιοσδήποτε υπάλληλος μπορεί να θέσει ακόμα και υπουργούς σ΄ αυτόν τον κατάλογο τηλεφώνων και να τους παρακολουθεί».

Όπως είπε, μιλώντας για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν τα ζητήματα που θέτει το ΠΡΑΤΤΩ ληφθούν υπόψη, «όλα θα είναι πιο εύκολα. Αν δεν ληφθούν υπόψη, δεν βλέπω το λόγο». Πρόσθεσε δε, ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει «δύο υπογραμμίσεις: χωρίς λευκή επιταγή και χωρίς να είναι επ' αόριστον».

Ο κ. Κοτζιάς, υποστήριξε επίσης ότι του έχει γίνει πρόταση να κατεβεί στις ευρωεκλογές, αλλά αρνήθηκε, σημειώνοντας ότι δεν έχει φιλοδοξίες για «καρέκλες» και «γι΄ αυτό στη ζωή μου δύο φορές παραιτήθηκα από σημαντικές δημόσιες θέσεις και γι΄ αυτό στη ζωή μου τρεις φορές αρνήθηκα να γίνω υπουργός. Θέλω να υπηρετώ τη χώρα, όπως την καταλαβαίνω την υπόθεση» είπε, ενώ χαρακτήρισε πολύ πετυχημένη την εξωτερική πολιτική.

Να σημειωθεί ότι με αφορμή την διαμάχη με τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που είμαι μόνος μου. Και το ΄89 όταν κατήγγειλα την συγκυβέρνηση, είχα κόντρα με όλους. 

Και την Αριστερά τότε. Και τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και το ΚΚΕ και παραιτήθηκα από την καθοδήγηση της Αριστεράς. Και δικαιώθηκα. Είχα δίκιο ότι δεν οδηγούσε πουθενά το τότε σενάριο καταδίκης του Ανδρέα Παπανδρέου. Και ότι δεν αντιμετωπίζονται έτσι οι πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά ποιος το θυμάται σήμερα; Κανένας. Γι΄ αυτό βολεύονται σ' αυτή τη χώρα. Ρίχνουν λάσπες και όπου πάει».
epirusblog.gr
5 of 5
Νεύρα στο Μαξίμου: Ο Κοτζιάς στηρίζει Γερουλάνο για τον Δήμο Αθηναίων
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6601631258678132386
Σχόλια
item