Γιάννενα: Νέα προσπάθεια με αμφίβολα αποτελέσματα

Γιάννενα: Νέα προσπάθεια με αμφίβολα αποτελέσματα

Μια ακόμη προσπάθεια για την αποσυμφόρηση του παραλίμνιου μετώπου και την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που δημιουργούνται από τη στάση, για αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών, και τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, επιχειρεί ο δήμος Ιωαννιτών.

Μετά και τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μεγάλης Τετάρτης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος εισηγήθηκε την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στην οδό Διονυσίου Σκυλοσόφου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, τα λεωφορεία δε θα επιτρέπεται να διέρχονται από τις οδούς Δωδώνης και Αβέρωφ, ώστε να καταλήγουν στον Μώλο, αλλά θα υπάρχει ειδική σήμανση για την εκτροπή τους προς το Πέραμα.


Το Σώμα, μετά από συζήτηση και αντιδράσεις, αποφάσισε να μην εκτρέπονται υποχρεωτικώς τα λεωφορεία προς το Πέραμα, αλλά να υποδεικνύεται αυτό ως μια εναλλακτική διαδρομή και, παράλληλα, να μπορούν να σταθμεύουν στα Σφαγεία, όπου υπάρχει το δημοτικό πάρκινγκ, αλλά και στην οδό Γεννηματά.


Πάντως, ακόμη και αν εφαρμοστεί η παραπάνω απόφαση, ζητούμενο παραμένει ο έλεγχος. Ανάλογες αποφάσεις, όπως για τη στάση και στάθμευση των λεωφορείων μόνο στις ειδικές θέσεις που έχουν σημανθεί, δεν τηρούνται λόγω της απουσίας ελέγχου, αφού ούτε η τροχαία ούτε η δημοτική αστυνομία μπορούν να βρίσκονται συνεχώς στην παραλίμνια περιοχή.


agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Νέα προσπάθεια με αμφίβολα αποτελέσματα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6130775610605270297
item