Θεσπρωτία: Φ. Κουβέλης από την Ηγ/τσα - Θα αποδοθούν στο Δήμο τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Θεσπρωτία: Φ. Κουβέλης από την Ηγ/τσα - Θα αποδοθούν στο Δήμο τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Φ. Κουβέλης από την Ηγ/τσα - Θα αποδοθούν στο Δήμο τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού

Θεσπρωτία: Φ. Κουβέλης από την Ηγ/τσα - Θα αποδοθούν στο Δήμο τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης επισκέφθηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και επιθεώρησε τα έργα της επέκτασης, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υλοποίησης των έργων και επεσήμανε τη μεγάλη σημασία, που έχει για το λιμάνι, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή η ολοκλήρωση του πολυτροπικού εμπορευματικού κέντρου της Ηγουμενίτσας, το οποίο γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Adri-Up.  

Επεσήμανε επίσης, ότι η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα, αντιμετώπισε τα προβλήματα, που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες με την ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών στη χερσαία ζώνη και έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και οι διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό των τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένα Ηγουμενίτσας που θα αποδοθούν στο Δήμο. 

Αναφορικά με την νομιμοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων, η διοίκηση του Οργανισμού υπέβαλε σχετικά αιτήματα  τα οποία και εγκρίθηκαν. 

Ακόμη ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι με τις διατάξεις του νόμου, που καθόρισε την αξιοποίηση των λιμένων με την μέθοδο των υποπαραχωρήσεων λιμενικών δραστηριοτήτων, εξασφαλίζεται η δυνατότητα προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων για την ανάπτυξη του λιμένα της Ηγουμενίτσας, όπου οι προκλήσεις για τον θαλάσσιο τουρισμό είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του και η αξιοποίησή του προς όφελος του δημοσίου. 

Τέλος επεσήμανε ότι με τις διατάξεις του ίδιου νόμου, για πρώτη φορά, προβλέπεται η απόδοση προς τους Δήμους, του τέλους που καταβάλλουν οι Οργανισμοί Λιμένων στο Ελληνικό Δημόσιο επί του συνόλου των ετησίων εσόδων τους. 

Ο κ. Κουβέλης συνοδευόταν από τους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου  Διονύση Τεμπονέρα και Χρήστο Λαμπρίδη και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη. 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Φ. Κουβέλης από την Ηγ/τσα - Θα αποδοθούν στο Δήμο τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4980779094284372801
Σχόλια
item