Ήπειρος: Καινοτόμα δράση για νέα φώτα στους δρόμους της Ηπείρου Ήπειρος: Καινοτόμα δράση για νέα φώτα στους δρόμους της Ηπείρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Καινοτόμα δράση για νέα φώτα στους δρόμους της Ηπείρου

Ήπειρος: Καινοτόμα δράση για νέα φώτα στους δρόμους της Ηπείρου
Με την «σφραγίδα» της διυπουργικής επιτροπής της κυβέρνησης εγκρίθηκε το απόγευμα της Δευτέρας το έργο του αστικού οδοφωτισμού στην Περιφέρεια Ηπείρου, ως ένα έργο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Πρόκειται για το πρώτο έργο που υλοποιείται με τη συγκεκριμένη μορφή, κάτι που το καθιστά μοναδικό και επιπλέον για το ότι η τεχνική υποστήριξη για την ωρίμανση του έργου προέρχεται από επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Έτσι, φέρει τη σφραγίδα και την εγγύηση και της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του θεσμικού χρηματοπιστωτικού οργάνου της Ε.Ε.
Η ολοκλήρωση του έργου θα έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας, αφού προβλέπεται η αντικατάσταση 8.500 φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας, με σύγχρονα συστήματα τεχνολογίας τύπου LED κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της περιφέρειας.
Προβλέπεται ακόμη η συντήρηση – αντικατάσταση των ιστών φωτισμού, καθώς και η αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
Ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 5,3 εκ. ευρώ.
Το έργο θα βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την οδική ασφάλεια αυτοκινητιστών και πεζών που χρησιμοποιούν το σύνολο του Εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας, ενώ αναμένεται να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 67% σε σχέση με την υφιστάμενη κατανάλωση.
Σε σχόλιο της η αντιπεριφερειάρχης Τατ. Καλογιάννη, υποψήφια πλέον Δήμαρχος για τον Δήμο των Ιωαννιτών, επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα μιας επίπονης αλλά συστηματικής δουλειάς επιβραβεύονται, με την θεσμική και οικονομική θωράκιση ενός καινοτόμου έργου μέσω του μηχανισμού ΣΔΙΤ, αλλά και της αρωγής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ώστε να εκτελεστεί ένα άρτιο έργο αστικού οδοφωτισμού που πρωτίστως θα παρέχει ασφάλεια και οδηγική άνεση στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Ηπείρου.  
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Καινοτόμα δράση για νέα φώτα στους δρόμους της Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5492363784070930785
Σχόλια
item