Γιάννενα: Απόδημοι και επισκέπτες γεμίζουν Γιάννενα και χωριά

Γιάννενα: Απόδημοι και επισκέπτες γεμίζουν Γιάννενα και χωριά

Ζωή παίρνουν αυτές τις μέρες τα χωριά μας, καθώς χθες βράδυ έφθαναν και οι τελευταίοι απόδημοι και επισκέπτες, για να γιορτάσουν ξεχωριστά το Άγιο Πάσχα, σύμφωνα και με τις Ηπειρωτικές παραδόσεις. 

Τα μεγάλα αστικά κέντρα άδειασαν και οι πλατείες των χωριών γέμισαν, τα καφενεία ξαναζωντάνεψαν, όπως παιδικές χαρές και εκκλησίες, χωρίς βέβαια να γίνεται και το αδιαχώρητο, παρ’ ότι Γιάννενα, Μέτσοβο, Ζαγόρι και Τζουμέρκα ήταν πανελλαδικά από τους κορυφαίους προορισμούς.


Βέβαια, η πλειοψηφία των Ελλήνων κινείται στους ρυθμούς… της οικονομικής κρίσης, όμως αυτό δεν εμποδίζει πολλούς να γιορτάσουν το Πάσχα με λαμπρότητα, στρώνοντας αύριο το γιορτινό τραπέζι, έχοντας, απ’ ότι όλα δείχνουν, σύμμαχο και τον καιρό, ενώ η ατμόσφαιρα μετά την… επέλαση της αφρικανικής σκόνης επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.


Τα προγνωστικά
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά σήμερα, Μεγάλο Σάββατο για την περιοχή μας προβλέπεται αραιή συννεφιά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Γιάννενα από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά λίγο χαμηλότερα.


Όσοι ψήσουν τον πατροπαράδοτο οβελία στην σούβλα θα το κάνουν με αραιές νεφώσεις και με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Ίδιο προβλέπεται το σκηνικό του καιρού και για τη Δευτέρα του Πάσχα.


Σήμερα τα τελευταία ψώνια
Στο μεταξύ, όσοι δεν πρόλαβαν χθες να ολοκληρώσουν τις πασχαλινές αγορές τους, θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να τις κάνουν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, μέχρι και τις 3.30 το μεσημέρι. Από χθες η κίνηση κυρίως στα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. 


Γενικά η κίνηση στα Γιάννενα αναμένεται να είναι και σήμερα αυξημένη, γιατί μπορεί να έφυγαν για τα χωριά τους αρκετοί Γιαννιώτες, όμως έχουν ήδη φτάσει στην πόλη πολλοί επισκέπτες για να περάσουν τις γιορτές, κάνοντας ευκαιριακά και εξορμήσεις στα πέριξ.


Καταστηματάρχες και επαγγελματίες του τουρισμού βρίσκονται «υπ’ ατμόν» για να τους εξυπηρετήσουν, ελπίζοντας ότι με τον ερχομό τους, θ’ ανασάνει κάπως η «ταλαιπωρημένη» τοπική αγορά.


proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Απόδημοι και επισκέπτες γεμίζουν Γιάννενα και χωριά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4037708959565429111
item