Γιάννενα: ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ - Τον Οκτώβριο έτοιμη, τον Φεβρουάριο τα «αποκαλυπτήρια»

Γιάννενα: ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ - Τον Οκτώβριο έτοιμη, τον Φεβρουάριο τα «αποκαλυπτήρια»
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να ξαναδούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου και χιλιάδες επισκέπτες, ξανά «όρθιο» το Γεφύρι της Πλάκας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, το πρωί της Κυριακής. 
Σύμφωνα με την κα. Γεροβασίλη, η Γέφυρα Πλάκας, θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο και τον Φεβρουάριο του 2020 θα γίνουν τα «αποκαλυπτήρια», αφού για λίγους μήνες θα παραμείνει το μεταλλικό κέλυφος στην υπό αναστήλωση αυτή τη στιγμή γέφυρα. 
Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε το εργοτάξιο στη Γέφυρα Πλάκας μαζί με την πρώην υπουργό Πολιτισμού και νυν υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου και βουλευτές της Ηπείρου (Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος, Βασίλης Τσίρκας).
Μαζί με τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους εκπροσώπους της εταιρίας που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο, τον προγραμματισμό των εργασιών και να παρακολουθήσουν στην πράξη όσα επιτελούνται με την αισιοδοξία πλέον ότι το τέλος, η αναστήλωση του Γεφυριού είναι κοντά. 
Τα νέα είναι σίγουρα θετικά, αφού οι εργασίες κινούνται εντός χρονοδιαγράμματος και σύντομα θα περάσουν στη φάση της λιθοδομής.
Σε δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη, ανέφερε: «Θυμάμαι την 1η του Φλεβάρη του 2015 με τα εντελώς αντίθετα συναισθήματα από τα σημερινά, συναισθήματα απελπισίας θα έλεγα από όλους. Σήμερα με μεγάλη χαρά βλέπουμε πως το παλιό γεφύρι στήνεται. 
Μετά από την υποδειγματική συνεργασία πολλών φορέων, κάτι που στην χώρα μας δεν είναι συχνό, ωστόσο αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα και βλέπουμε πως με την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων υπουργείων και την συνεργασία του ΤΕΕ, της Περιφέρειας, του Δήμου, του Μετσοβίου Πολυτεχνείου και την γρήγορη χρηματοδότηση, σήμερα βλέπουμε την πρόοδο των εργασιών. 
Δίνουμε το ραντεβού μας το Φθινόπωρο που θα ξαναστηθεί το γεφύρι και τον Φεβρουάριο του 2020 οπότε θα φύγει και ο μεταλλικός σκελετός».
Η Λ. Κονιόρδου, εξέφρασε την χαρά της, την αισιοδοξία της, και την περηφάνεια της, γιατί το αποτέλεσμα της συνεργασίας των φορέων φαίνεται πλέον: «Θωρούμε ότι προτείνουμε μοντέλα συνεργασίας που μπορούν να γίνουν παράδειγμα και μέσα στην Ευρώπη, μέσα από την συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων για το καλό και το μέλλον των κοινωνιών των συμπολιτών μας μέσα στην Ευρώπη. 
Αυτό είναι ένα λαμπρό παράδειγμα, πως με ενωμένες τις δυνάμεις μπορούμε να καταφέρουμε κάτι που όλοι το αμφισβητούσαν, και τώρα γίνεται πραγματικότητα».
Ο Γιάννης Σεντελές χαρακτήρισε την κα. Κονιόρδου ως υπουργό του γεφυριού, αφού όπως σημείωσε επί θητείας μπήκαν μπροστά οι διαδικασίες για την αναστήλωση ενώ και η ίδια αγκάλιασε την υπόθεση.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ - Τον Οκτώβριο έτοιμη, τον Φεβρουάριο τα «αποκαλυπτήρια»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4584217220138110866
item