Ήπειρος: Σημαντική αύξηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ Ήπειρος: Σημαντική αύξηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Σημαντική αύξηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ

Ήπειρος: Σημαντική αύξηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ

Σημαντική αύξηση παρουσίασε ο αριθμός του μαθητικού δυναμικού στα 13 ημερήσια ΕΠΑΛ που λειτουργούν στην Ήπειρο μέσα σε δύο χρόνια. 

Τα ΕΠΑΛ, μετά την περίοδο των αποφάσεων που λίγο έλειψε να τα οδηγήσουν σε οριστικό λουκέτο, διαγράφουν ήδη μία νέα σημαντική πορεία και διαδρομή, που αποτυπώνεται σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο με την αύξηση του μαθητικού δυναμικού.

Επίσης όμως οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τη δυνατότητα που δίνεται πλέον στους πτυχιούχους ΕΠΑΛ να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα διετή προγράμματα των Πανεπιστημίων κινούνται προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του θεσμού του Επαγγελματικού Λυκείου.

Ενδεικτικά ήταν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην πρώτη ημέρα της ανοιχτής εκδήλωσης για τα ΕΠΑΛ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. 

Στα 13 ημερήσια ΕΠΑΛ που λειτουργούν στην Ήπειρο το σχολικό έτος 2016-17 ήταν εγγεγραμμένοι 2505 μαθητές ενώ την τρέχουσα σχολική σεζόν ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 2.753 αυξημένος κατά 9,9%. 

Σημαντικές χαρακτήρισε τις διευρυμένες επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται για τους αποφοίτων των ΕΠΑΛ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κων. Καμπουράκης. 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Καραμπίνας και ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας ενώ προβλήθηκε και βιντεοσκοπημένο μήνυμα της υφυπουργού Παιδείας Μερ. Τζούφη. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ele.gr


epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Σημαντική αύξηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7905423824208454184
Σχόλια
item