Πρέβεζα: Οι μαθητές της Πρέβεζας μαθαίνουν την ιστορία της

Πρέβεζα: Οι μαθητές της Πρέβεζας μαθαίνουν την ιστορία της
H Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας εκπονεί έως τα μέσα Ιουνίου 2019 δύο εκπαιδευτικά (πιλοτικά) προγράμματα προσαρμοσμένα στη σχολική ύλη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσιο) που αφορούν τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της ΠΕ Πρέβεζας με σκοπό τη βελτίωση των εν λόγω προγραμμάτων με βάση τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Αναλυτικότερα:
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
«Από τις βασιλικές στην εκκλησία της γειτονιάς μας» επικεντρώνεται γύρω από τα ψηφιδωτά της Νικόπολης και τους βυζαντινούς-μεταβυζαντινούς ναούς και μονές της ΠΕ Πρέβεζας (π.χ. Ι.Μ. Αβάσσου, Ι. Ναός Αγίου Βαρνάβα, Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Φιλιππιάδας κλπ.).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα«Πρέβεζα: μια Καστροπολιτεία» επικεντρώνεται γύρω από τα κάστρα της Πρέβεζας (π.χ. Κάστρο Πάργας, Κάστρο Ρωγών, Κάστρο Πέντε Πηγάδια, Κάστρο Αγίου Ανδρέα κλπ.).

Τα εν λόγω εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται στις σχολικές μονάδες και στη συνέχεια, εφόσον υπάρχει ξενάγηση, γίνεται επίσκεψη στο μνημείο που έχει επιλεγεί από κοινού με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Είναι κατάλληλα για όλες τις σχολικές βαθμίδες (νηπιακή, δημοτικό και γυμνάσιο) και η παρακολούθησή τους γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως με αρμοδίους υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας και συγκεκριμένα από την αρχαιολόγο Ε. Σαλταγιάννη (υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων) και Γ. Πεταρούδα, καθώς επίσης και τους συντηρητές Δ. Καρβελά και Ε. Κλειδά τις πρωινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή 2682089890 και 2682089892.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Οι μαθητές της Πρέβεζας μαθαίνουν την ιστορία της
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 246281224646149421
item