Ήγουμενίτσα: Οι διατροφικές διαταραχές είναι πρόβλημα, τονίστηκε σε εκδήλωση στην Ηγ/τσα Ήγουμενίτσα: Οι διατροφικές διαταραχές είναι πρόβλημα, τονίστηκε σε εκδήλωση στην Ηγ/τσα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Οι διατροφικές διαταραχές είναι πρόβλημα, τονίστηκε σε εκδήλωση στην Ηγ/τσα

Ήγουμενίτσα: Οι διατροφικές διαταραχές είναι πρόβλημα, τονίστηκε σε εκδήλωση στην Ηγ/τσα
Οι διατροφικές διαταραχές είναι πρόβλημα, τονίστηκε σε εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα, όπου μίλησαν οι διακεκριμένοι επιστήμονες Ιωάννης Σουπιός (Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος B.Sc., M.Pr., αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών ), Ευάγγελος Ζουμπανέας (Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος B.Sc., M.Pr., πρόεδρος Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών), Μαργαρίτα – Αγγελική Σχινά (Κλινική Ψυχολόγος B.Sc. M.Sc., M.Pr, επιστημονική υπεύθυνη Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών). 

Όπως τόνισαν οι διατροφικές διαταραχές είναι μια κατάσταση που οδηγεί τους ανθρώπους να τρώνε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες φαγητού, ή -αντιθέτως- να "λιμοκτονούν", ή να υιοθετούν άλλες ανθυγιεινές συμπεριφορές. 

Αυτές οι διατροφικές διαταραχές -υπερφαγία, νευρική ανορεξία, βουλιμία- επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και αν δεν αντιμετωπιστούν μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Σε μια κοινωνία που συνεχίζει να υπολογίζει περισσότερο την εικόνα του σώματος, από την ομορφιά της ψυχής και να θεωρεί τη λεπτότητα ως επιτυχία ζωής, παρά το γεγονός ότι η ανθρωπότητα έχει γίνει βαρύτερη από ποτέ, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι ανησυχούν, τουλάχιστον περιστασιακά, για το βάρος τους... Όταν αυτή η ανησυχία μεταφράζεται σε εγρήγορση για την σωστή διατροφή, σταθερή μάζα σώματος και καλή υγεία, ο άνθρωπος ελέγχει προς το καλό την πορεία του. 

Το διαφορετικό συμβαίνει όταν εμπλέκονται και ψυχογενείς παράγοντες, που οδηγούν την αγωνία αυτή, σε πάθηση. Τότε κάνουν την εμφάνισή τους οι διατροφικές διαταραχές. 

Οι διατροφικές διαταραχές δεν είναι απλά και ασήμαντα περιστατικά, είναι σοβαρές ασθένειες που πλήττουν ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, κυρίως κορίτσια στην εφηβεία και γυναίκες, οδηγώντας, όσους τις αντιμετωπίζουν, να ανησυχούν στον υπερβολικό βαθμό αναπτύσσοντας διατροφικές συνήθειες που απειλούν την καθημερινότητα και γενικότερα τη ζωή τους. 

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος κ. ά. 
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Οι διατροφικές διαταραχές είναι πρόβλημα, τονίστηκε σε εκδήλωση στην Ηγ/τσα
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8122762525239407800
Σχόλια
item