Κύπρος: Εντυπωσιακά πλάνα από την κοινή άσκηση των γαλλικών και κυπριακών ναυτικών δυνάμεων - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ Κύπρος: Εντυπωσιακά πλάνα από την κοινή άσκηση των γαλλικών και κυπριακών ναυτικών δυνάμεων - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κύπρος: Εντυπωσιακά πλάνα από την κοινή άσκηση των γαλλικών και κυπριακών ναυτικών δυνάμεων - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Κύπρος: Εντυπωσιακά πλάνα από την κοινή άσκηση των γαλλικών και κυπριακών ναυτικών δυνάμεων - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Με τα βλέμματα "στραμμένα" στην Κυπριακή ΑΟΖ και τα πλούσια κοιτάσματα που αυτή διαθέτει, οι χώρες με ζωτικά συμφέροντα όπως ΗΠΑ αλλά και Γαλλία προσπαθούν να δημιουργήσουν μια κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη αυτή περιοχή.

Έτσι, για ακόμα μια φορά οι γαλλικές και κυπριακές δυνάμεις προχώρησαν στην εκτέλεση άσκησης Έρευνας και Διάσωσης σε θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, στέλνοντας "μήνυμα" στις αποσταθεροποιητικές δυνάμεις της περιοχής. 


Τι σενάριο είχε η άσκηση και ποια πολεμικά πλοία της Κύπρου και των Γάλλων διατέθηκαν.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, συγκεκριμένα στην άσκηση συμμετείχαν το ΠΠ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, ΠΠ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, και ΠΠ ΤΣΟΜΑΚΗΣ της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, Ε/Π AW139 της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η Γαλλική Φρεγάτα «FORBIN» με το οργανικό της Ε/Π, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.Η εν λόγω άσκηση αποτελεί τη δεύτερη συνεργασία εντός του 2019 και εκτελείται επ’ευκαιρία της παρουσίας στην Κύπρο του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle». 


Επιπλέον, στο πλαίσιο σχεδίασης και προετοιμασίας της άσκησης, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές επισκέψεις τόσο στα Γαλλικά πλοία, όσο και στο ΚΣΕΔ.

Η συνεργασία σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αν. Μεσογείου είναι μακροχρόνια και έχει συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του συστήματος Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε βίντεο:Πηγή: Philenews
epirusblog.gr
5 of 5
Κύπρος: Εντυπωσιακά πλάνα από την κοινή άσκηση των γαλλικών και κυπριακών ναυτικών δυνάμεων - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3441347204157535414
Σχόλια
item