Γιάννενα: ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ - Σημαντικό βήμα η ενεργειακή αναβάθμισή του

Γιάννενα: ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ - Σημαντικό βήμα η ενεργειακή αναβάθμισή του
Ένα σημαντικό βήμα με πολλαπλά οφέλη, αποτελεί για τις αθλητικές υποδομές της πόλης, η ένταξη της πρότασης του ΠΕΑΚΙ σε πρόγραμμα του υπουργίου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου, με προϋπολογισμό 1.460.396 ευρώ.
Με την παρέμβαση αυτή, η πλέον ενεργοβόρα και κοστοβόρα αθλητική εγκατάσταση της Δυτ. Ελλάδας απεμπλέκεται από την υποχρέωση της αποκλειστικής χρήσης του πετρελαίου, αφού το έργο προβλέπει την εγκατάσταση και λειτουργία αερόψυκτων αντλιών θερμότητας.
Επίσης, ο εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός αντικαθίστανται πλήρως με LED, αντικαθίσταται το σύστημα εξαερισμού καθώς και τα πάνελ οροφής, τοποθετείται σύστημα αντιστάθμισης ισχύος 49,6kVAr και σύστημα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου.
Το απόγευμα της Μ. Τετάρτης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο χώρο του Κολυμβητηρίου, ο πρόεδρος της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ Βαγγέλης Παλατσίδης, και τα μέλη της Επιτροπής Χαρά Δούκα και Βλάσης Παπαχρήστος, έκαναν λόγο για την ολοκλήρωση ενός πλέγματος παρεμβάσεων που έθεσαν σε νέα τροχιά τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, που ανήκουν στο ΠΕΑΚΙ.
«Το μέγεθος της επιτυχίας θα γίνει αντιληπτό με την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου που πέραν του περιβαλλοντικού οφέλους θα οδηγήσει το ΠΕΑΚΙ με ταχύτητα στην νέα εποχή.
Η πόλη θα διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα και αναβαθμισμένα κολυμβητήρια στη χώρα, θέτοντας παράλληλα νέα οικονομικά δεδομένα για το ΠΕΑΚΙ», ανέφερε ο κ. Παλατσίδης, ενώ η κα. Δούκα στάθηκε στη στενή συνεργασία που επιτεύχθηκε με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπήρξαν και για την υποβολή της πρότασης αλλά και για την έγκρισή της.
Ο κ. Παπαχρήστος από την πλευρά του ανέφερε, ότι η συνετή οικονομική διαχείριση των τελευταίων ετών δημιουργεί ήδη τις προϋποθέσεις ώστε το ΠΕΑΚΙ να καταστεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό αθλητικό κέντρο.
«Πάνω από 200.000 ευρώ το χρόνο απελευθερώνονται, δίνοντας τη δυνατότητα στο φορέα να σχεδιάσει νέες παρεμβάσεις αλλά και να βελτιώσει αισθητά την ασκούμενη κοινωνική και αθλητική πολιτική του.
Το ΠΕΑΚΙ δεν ανέμενε το ΕΣΠΑ για να προχωρήσει σε παρεμβάσεις και ήδη εδώ και 4 χρόνια έχουν γίνει στο κολυμβητήριο έργα και προμήθειες που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ. 
Το ορατό αποτέλεσμα, εκτός από τη βελτίωση των συνθηκών για όλους και όλες που χρησιμοποιούν την εγκατάσταση, είναι ότι σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε στην πόλη το Πανελλήνιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης», σημείωσε.
Γρήγορο internet στην Λιμνοπούλα
Παράλληλα, μετά από συνεργασίες με τους ειδικούς για να βρεθούν οι πιο κατάλληλες λύσεις, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, ανακοίνωσε χθες, μια ακόμη παρέμβαση στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα: Το αθλητικό κέντρο παρέχει πλέον ελεύθερο wifi και μια από τις ποιοτικότερες και ταχύτερες συνδέσεις ίντερνετ στα Γιάννενα.
Με την αξιοποίηση των υποδομών που περνάνε από τη Λιμνοπούλα, στήθηκε μια «ομπρέλα» που καλύπτει όλο το αθλητικό κέντρο και μεταξύ άλλων διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά: Φέρουσα δυνατότητα 2.000+ ταυτόχρονων συνδέσεων. 
Δυνατότητα αύξησης στις 5.000. Live streaming ready υποδομές. Δυνατότητα ελάχιστου upload στα 20 mbps. 
Στην πρώτη δοκιμή, κατά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών που φιλοξενήθηκε στο κλειστό της Λιμνοπούλας, το upload έφτασε μέχρι 50 mbps.
Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το ΠΕΑΚΙ, με ίδιους πόρους και ανάλογος σχεδιασμός και εφαρμογή, προχωρούν για το Πανηπειρωτικό στην Ανατολή, καθώς και για τους «Ζωσιμάδες». 
Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση της Λιμνοπούλας «κουμπώνει» στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου, καθώς προβλέπεται on line διαχείριση των λειτουργιών.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ - Σημαντικό βήμα η ενεργειακή αναβάθμισή του
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8198462189579672061
item