Τραγική ειρωνεία: Δύτης που βοήθησε στη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη εγκλωβίστηκε σε σπήλαιο Τραγική ειρωνεία: Δύτης που βοήθησε στη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη εγκλωβίστηκε σε σπήλαιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τραγική ειρωνεία: Δύτης που βοήθησε στη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη εγκλωβίστηκε σε σπήλαιο

Τραγική ειρωνεία: Δύτης που βοήθησε στη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη εγκλωβίστηκε σε σπήλαιο

Παγκόσμια συγκίνηση είχε προκαλέσει η διάσωση των 12 μικρών αγοριών και του προπονητή τους από ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. 

Τώρα, όπως έγινε γνωστό, ένας Βρετανός δύτης που συμμετείχε στην ομάδα διάσωσης, εγκλωβίστηκε και ο ίδιος σε μια πλημμυρισμένη σήραγγα στις ΗΠΑ.

Πριν από έναν χρόνο σχεδόν, 12 παιδιά μαζί με τον προπονητή τους είχαν επισκεφθεί ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, όταν ξέσπασε βροχή και πλημμύρισε ένα σημείο κοντά στην είσοδο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν. 

Πραγματοποιήθηκε μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης και τελικά βγήκαν όλοι σώοι μετά από 17 ημέρες.

Διασώστες απεγκλωβίζουν τα παιδιά από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη
Η στιγμή της διάσωσης ενός εκ των 12 παιδιών στην Ταϊλάνδη

Ο Τζος Μπράτσλεϊ, ένας Βρετανός δύτης που συμμετείχε στην ομάδα διάσωσης των παιδιών στην Ταϊλάνδη είχε περίπου την ίδια τύχη. 

Μαζί με μια ομάδα ατόμων επισκέφθηκε την Τρίτη μια σπηλιά στο Τζάκσον Κάουντι του Τενεσί, αλλά δυστυχώς ο Βρετανός δύτης δεν κατάφερε να βγει στην επιφάνεια μαζί με τους υπόλοιπους.

Οι δύτες στην Ταϊλάνδη βγάζουν τα παιδιά από το πλημμυρισμένο σπήλαιο
Η διάσωση των παιδιών είχε προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον

Μετά από αρκετές προσπάθειες της ομάδας να τον βρουν, οι συνάδελφοί του, δύτες, ειδοποίησαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την επομένη τα ξημερώματα στις 1. 

Αμέσως, στο σημείο έσπευσαν εμπειρογνώμονες δύτες από το Αρκάνσας και την Φλόριντα και ξεκίνησε μια επιχείρηση διάσωσης περίπου στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης. Οι αρχές δήλωσαν πως διασώθηκε με επιτυχία περίπου μία ώρα αργότερα.

Ο Βρετανός δύτης Τζος Μπράτσλεϊ μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του
Ο Βρετανός δύτης εγκλωβίστηκε για μία ημέρα σε σπήλαιο στις ΗΠΑ

«Ήταν ξύπνιος και προσανατολισμένος» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης Ντέρεκ Γουλμπράιτ σε συνέντευξη Τύπου. «Το μόνο που ζήτησε όταν βγήκε πάλι στην επιφάνεια, ήταν πως ήθελε πίτσα».

epirusblog.gr
5 of 5
Τραγική ειρωνεία: Δύτης που βοήθησε στη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη εγκλωβίστηκε σε σπήλαιο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9031986160287333468
Σχόλια
item