Πλωμάρι: Νέα κατολίσθηση αναστάτωσε τους κατοίκους τη νύχτα Πλωμάρι: Νέα κατολίσθηση αναστάτωσε τους κατοίκους τη νύχτα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πλωμάρι: Νέα κατολίσθηση αναστάτωσε τους κατοίκους τη νύχτα

Πλωμάρι: Νέα κατολίσθηση αναστάτωσε τους κατοίκους τη νύχτα

Νύχτα τρόμου πέρασαν ξανά οι κάτοικοι στο Πλωμάρι, όπου για άλλη μία φορά σημειώθηκαν κατολισθήσεις βράχων προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές σε σπίτια, αποθήκες και άλλα κτίρια.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr οι βράχοι σταμάτησαν κυριολεκτικά δίπλα από τα σπίτια των κατοίκων, οι οποίοι γύρω στα μεσάνυχτα ξύπνησαν από μια δυνατή βοή και τον θόρυβο που έκαναν οι βράχοι καθώς ξεκολλούσαν.

Σοβαρές κατολισθήσεις είχαν σημειωθεί και τον Νοέμβριο, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.Μάλιστα, στην περιοχή είχε μεταβεί ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας μαζί με επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είχε οριοθετηθεί τμήμα του οικισμού που επλήγη, το οποίο περιλαμβάνει 29 κτίσματα, εκ των οποίων τα 15 είχαν εκκενωθεί.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται συνεχώς για την ολιγωρία του κράτους, καθώς από τότε δεν έχουν γίνει εργασίες προστασίας από κανέναν φορέα, με αποτέλεσμα οι βράχοι να κρέμονται πάνω από τις στέγες των σπιτιών τους.

Μάλιστα, έχουν εξουσιοδοτήσει δικηγόρο προκειμένου να υποβάλει μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου.

epirusblog.gr
5 of 5
Πλωμάρι: Νέα κατολίσθηση αναστάτωσε τους κατοίκους τη νύχτα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8024726951839532389
Σχόλια
item