Δίκη για την Άννυ: Ισόβια στον πατέρα για τη δολοφονία της - Προκλητικός μέχρι το τέλος

Δίκη για την Άννυ: Ισόβια στον πατέρα για τη δολοφονία της - Προκλητικός μέχρι το τέλος

Ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλακισης δυο ετών επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον πατέρα της μικρής Άννυ, Στανισλαβ Μπακατσίεφ (ή Σάββα) κρίνοντας τον ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και περιύβρηση νεκρού. 

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώα τη μητέρα του τετράχρονου κοριτσιού, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή. Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης η μητέρα της Άννυ ξέσπασε σε λυγμούς και αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα. 

Από την πλευρά του ο πατέρας της Άννυ μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου απευθύνθηκε στην πρόεδρο και τη ρώτησε: 

«Από που προκύπτει ότι εγώ σκότωσα το παιδί μου; Θα έπρεπε να έχω ένα κίνητρο. Να μου απαντήσετε». 

Πρόεδρος: Θα το δείτε στην απόφασή μας. 
Πατέρας Άννυ: Λυπάμαι για σας

Σε ό,τι αφορά στον τρίτο κατηγορούμενο της υπόθεσης, τον Νικολάι Αχμεντοφ, το δικαστήριο του επέβαλε κάθειρξη εννέα ετών και σε λίγο καιρό αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής καθώς έχει εκτίσει ένα μέρος της ποινής του ενώ, σύμφωνα με το δικηγόρο του, κάνει και μέροκαματα στις φυλακές των Γρεβενών όπου κρατείται. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό ο Αχμεντοφ είχε καταδικασθεί και εκείνος σε ισόβια, ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας, με αποτέλεσμα η ποινή του να πέσει στα εννέα έτη κάθειρξης. 

Νωρίτερα, το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον Νικολάι Αχμεντοφ για απλή συνέργεια στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της περιύβρησης νεκρού. 

Η στυγερή δολοφονία της μικρής Άννυ, το Πάσχα του 2015 είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, με τον πατέρα της μικρής να ομολογεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ότι κατακρεούργησε το παιδί του όχι όμως ότι το δολοφόνησε. 


Ο ίδιος είχε ομολογήσει ότι είχε πετάξει το τεμαχισμένο πτώμα του παιδιού του στα σκουπίδια για να εξαφανίσει κάθε ίχνος του.

Πρώτος βαθμός 

Σε πρώτο βαθμό ο πατέρας της μικρής Άννυ είχε καταδικασθεί σε ισόβια και 3,5 χρόνια. Ισόβια και τριά χρόνια είχαν επιβληθεί και στον κατηγορούμενο Νικολάι Αχμεντοφ φίλο του πατέρα της Άννυ. 


Αντίθετα, στη μητέρα του παιδιού είχε επιβληθεί κάθειρξη 6 ετών μέχρι το Εφετείο. Η μητέρα της Άννυ είχε κριθεί ένοχη, πρωτόδικα, για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.
epirusblog.gr
5 of 5
Δίκη για την Άννυ: Ισόβια στον πατέρα για τη δολοφονία της - Προκλητικός μέχρι το τέλος
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1558367274272131758
item