Άρτα: Δημοσκόπηση για Άρτα - Θυμωμένοι ψηφοφόροι, απειλούν…

Άρτα: Δημοσκόπηση για Άρτα - Θυμωμένοι ψηφοφόροι, απειλούν…
Καταποντίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ παρουσιάζει προβάδισμα, χαμηλά εξακολουθεί να κινείται το ΚΙΝΑΛ και άγνωστοι πολιτευτές ταλαιπωρούν τους ψηφοφόρους.
Αυτή είναι η εικόνα του νομού Άρτας σύμφωνα με μια  τελευταία δημοσκόπηση, στοιχεία της οποίας έχει στη διάθεσή της αποκλειστικά η «Γνώμη». Οι αρνητικές γνώμες, ακόμη και για τους πλέον γνωστούς τοπικούς πολιτικούς, κυριαρχούν στις απαντήσεις των πολιτών. 
Αντιθέτως, υπάρχουν θετικές εκφράσεις για νέα ονόματα (π.χ. Παπαδημητρίου) αν και δεν τους ξέρουν…. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να βάλει σε σκέψεις τα επιτελεία ως προς την ανάγκη ανανέωσης των ψηφοδελτίων και τη διεύρυνση της εκλογικής απήχησης, αλλά και την κυκλοφορία των πολιτικών στην αγορά και, κυρίως, την ενασχόλησή τους με τα καυτά προβλήματα του Νομού. 
Γιατί, τόσο οι παλαιοί (καλά το ξέρουμε) όσο και οι νέοι (απορίας άξιον…) μοιάζει να απέχουν…
Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στην Άρτα από μεγάλη εταιρεία των Αθηνών (σ.σ. η «Γν.» έχει τα σχετικά στοιχεία) για δικομματικό (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) λογαριασμό. 
Το δείγμα ήταν 905 άτομα (42% από το Δήμο Αρταίων, 32% από Νικόλαο Σκουφά και από 13% στα κεντρικά Τζουμέρκα και στον Γ.Καραϊσκάκη) και η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 11 και 12 Απριλίου.
Από τα στοιχεία που κατ’ αποκλειστικότητα παρουσιάζει η «Γν.» προκύπτει ότι στις βουλευτικές εκλογές:
-Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 16 %
-Η ΝΔ 31%
-Το ΚΙΝΑΛ 6%
Με πολύ μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, συν όσοι δεν δέχθηκαν να απαντήσουν. (Τα ανωτέρω ποσοστά είναι αυθόρμητες απαντήσεις χωρίς αναγωγές).
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σχεδόν 41% του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Άρτας, η δημοσκόπηση εντόπισε μόνο το 27% (και τον ψηφίζει μόνο το 16%). Οι άλλοι μάλλον κρύβονται…
Ως προς τους υποψηφίους ξεχωρίζουν Γεροβασίλη (την σταυρώνει το 1/3 των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ), ακολουθεί ο Τσίρκας. Από την ΝΔ ξεχωρίζει ο Στύλιος, με δεύτερο τον Γιαννούλη
Ακολουθούν, αλλά με ελάχιστα ποσοστά, περί το 3%, Παπάζογλου, Καραμπίνα, οι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν τον Παπαδημητρίου (αν και τον αντιμετωπίζουν θετικά ως όνομα…), δεν ανιχνεύεται η Δρούγκα…
Στο Κίνημα Αλλαγής δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη υποψηφίους…
 Στο Δήμο Αρταίων προηγείται ο Τσιρογιάννης (27%) αλλά έχει πολλές αρνητικές γνώμες καθώς το 44% δεν θέλει να εκλεγεί εκ νέου (μόνο το 35% βλέπει θετικά μια δεύτερη θητεία), ενώ το 50% έχει αρνητική εικόνα για το έργο του και ακολουθεί ο Παπαλέξης με 15%, ενώ όλοι οι άλλοι είναι κάτω του 8%. 
Στο δεύτερο γύρο καταγράφεται με 36% ο Τσιρογιάννης και 25% ο Παπαλέξης, η δημαρχία παίζεται την εβδομάδα μεταξύ 27 Μάιου και 2 Ιουνίου.
Μάχη γίνεται στο Δήμο Ν.Σκουφά με 29% την Βαβέτση, 27% τον Παπασιώζο και 17% τον Βούλγαρη.
Τέλος στην περιφέρεια Ηπείρου ο Καχριμάνης φαίνεται να κερδίζει άνετα τον α’ γύρο με 44%.
Πηγή: gnomiartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δημοσκόπηση για Άρτα - Θυμωμένοι ψηφοφόροι, απειλούν…
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3862570685677324925
item