Ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ για τον «εναγκαλισμό» Κουρουμπλή - Αμβρόσιου

Ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ για τον «εναγκαλισμό» Κουρουμπλή - Αμβρόσιου

Παρεξήγηση ήταν και πέρασε, αυτό τουλάχιστον διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου, μετά τον νευρικό κλονισμό που προκάλεσε ο «εναγκαλισμός» του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. 

Το θέμα Κουρουμπλή-Αμβρόσιου πήρε διαστάσεις εσωκομματικών καρφωμάτων, αφού ο κ. Κουρουμπλής, μετά την παραίνεση του Πάνου Σκουρλέτη εξήγησε μεν, αλλά κάρφωσε δε τους συντρόφους του, που έσπευσαν να τον συσχετίσουν με τον Μητροπολίτη. 


Αφού πρώτα, κατέβασε τις φωτογραφίες του με τον Αμβρόσιο στο Twitter, προέβη και σε μία σχεδόν απολογητική ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζει «με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο».

Παρά το οργισμένο τηλεφώνημα του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πανό Σκουρλέτη, ο κ. Κουρουμπλής υπερασπίζεται την κίνησή του λεγοντας «επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. 

Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι' αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τίθεται θέμα αποπομπής του πρώην υπουργού από το ευρωψηφοδέλτιο, αφού το ζήτημα θεωρήθηκε λήξαν μετά και τις εξηγήσεις που δόθηκαν. 


Οι φωτογραφίες του υποψηφίου ευρωβουλευτή και πρώην υπουργού με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων εξόργισαν κόμμα και στελέχη, αφού ο Αμβρόσιος αφενός έχει επιτεθεί προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα και αφετέρου εκφράζει ακραίες ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης επικοινώνησε, χθες, με τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για την κίνησή του. 

Στον κ.Κουρουμπλή καταλογίστηκε από στελέχη του κόμματος ότι «ψαρεύει» ψήφους από τη δεξαμενή των ακραίων και παράλληλα, με την κίνησή του να πλήττει το αφήγημα του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ για μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς, αφού ο μητροπολίτης Καλαβρύτων θεωρείται ως κατ εξοχήν εκφραστής ακραίων θέσεων. 

Την ίδια ώρα ωστόσο σήμερα συνεχίζεται η επίθεση από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, με την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή, αλλά και την Εφημερίδα των Συντακτών να βάλλουν κατά του πρώην υπουργού και υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αυγή στο πρωτοσέλιδό της γράφει «Ε, όχι κι έτσι», έχοντας ρεπορτάζ για το περιστατικό και τις αντιδράσεις, αλλά και άρθρο όπου κρίνει την επιλογή του Παναγιώτη Κουρουμπλή. 


koydda

Στην ίδια γραμμή και η «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου φιλοξενεί ρεπορτάζ με τίτλο «χέρι χέρι με τον κήρυκα του μίσους».
 
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αδειάζουν με τοποθετήσεις του τον πρώην υπουργό. 

Η Αννέτα Καββαδία, έγραψε στο Twitter: «Όταν ο πρωθυπουργός ζητά ξεκάθαρα"να ξαναγυρίσει η ΧΑ εκεί που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας", όταν δίνουμε μάχες–εντός και εκτός συνόρων–απέναντι στο φασισμό, εσύ στέκεσαι δίπλα στον ρατσιστή, χουντικό, δηλωμένο ΧΑυγίτη Αμβρόσιο;; Τουλάχιστον, όχι στο όνομά μας…»


Όταν ο πρωθυπουργός ζητά ξεκάθαρα"να ξαναγυρίσει η ΧΑ εκεί που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας", όταν δίνουμε μάχες–εντός και εκτός συνόρων–απέναντι στο φασισμό, εσύ στέκεσαι δίπλα στον ρατσιστή, χουντικό, δηλωμένο ΧΑυγίτη Αμβρόσιο;; Τουλάχιστον, όχι στο όνομά μας…
54 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

«Με τον κ. Αβροσιο μας χωρίζει μια Χρυσή Αυγή χάος. Και τον ίδιο από εμάς λεωφόροι ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, σοσιαλιστικού και κομμουνιστικού κινήματος για τα δικαιώματα, αλλα μεγάλα κινήματα, αριστερά και μη, για τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων», αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, όπως γράφει η «Αυγή».
epirusblog.gr
5 of 5
Ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ για τον «εναγκαλισμό» Κουρουμπλή - Αμβρόσιου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8611373790538245500
item