Προειδοποιήσεις Σταϊκούρα για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες Προειδοποιήσεις Σταϊκούρα για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Προειδοποιήσεις Σταϊκούρα για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες

Προειδοποιήσεις Σταϊκούρα για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες
Προειδοποιητικό «καμπανάκι» για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες σήμανε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας. 
Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε ότι «οι προθεσμίες περνούν η μία μετά την άλλη αλλά τα χρέη του Δημοσίου διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αντί να μειώνονται, αυξάνονται, ξεπερνώντας πλέον τα 2,1 δισ. ευρώ».
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «η 2η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας των πιστωτών, αν και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα, διαπιστώνει “μη συσσώρευση νέων οφειλών” και “εκπλήρωση των κυβερνητικών δεσμεύσεων”».
Αυτό, όπως εξηγεί, συμβαίνει παρά τις δεσμεύσεις τις κυβέρνησης να μηδενίσει αυτές τις οφειλές, αρχικά τον Αύγουστο του 2018 και, μεταγενέστερα, στο τέλος του 2018. 
«Η κυβέρνηση της ΝΔ θα βάλει τέλος στην κοινωνικά άδικη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ»
«Μάλιστα, μετά το χθεσινό Eurogroup, ο μηδενισμός τους έχει πάψει να προσδιορίζεται χρονικά» αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο Χρήστος Σταϊκούρας και προσθέτει: 
«Η μετάθεση, όμως, της επίλυσης του προβλήματος δεν μπορεί να συνεχίζεται. Τα υψηλά χρέη του Δημοσίου, σε συνδυασμό με την μη εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και τη συστηματική υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία, από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υπονομεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».
Καταλήγοντας, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει ότι «η επόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ θα βάλει οριστικά τέλος σε αυτή την οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη επιλογή που συνειδητά έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

epirusblog.gr
5 of 5
Προειδοποιήσεις Σταϊκούρα για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2251860978987034168
Σχόλια
item