Φρανς Τίμερμανς: Η Τουρκία απέχει έτη φωτός από την ΕΕ - Να σεβαστεί ο Ερντογάν το εκλογικό αποτέλεσμα Φρανς Τίμερμανς: Η Τουρκία απέχει έτη φωτός από την ΕΕ - Να σεβαστεί ο Ερντογάν το εκλογικό αποτέλεσμα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φρανς Τίμερμανς: Η Τουρκία απέχει έτη φωτός από την ΕΕ - Να σεβαστεί ο Ερντογάν το εκλογικό αποτέλεσμα

Φρανς Τίμερμανς: Η Τουρκία απέχει έτη φωτός από την ΕΕ - Να σεβαστεί ο Ερντογάν το εκλογικό αποτέλεσμα
Να σεβαστεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών στην Τουρκία, όπου το κυβερνών κόμμα έχασε τον έλεγχο της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
«Η Τουρκία απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα τα τελευταία χρόνια από τις ευρωπαϊκές αξίες. Ελπίζουμε να μη χειροτερέψει η κατάσταση με το να μη σεβαστεί το [κόμμα του Ερντογάν] AKP το εκλογικό αποτέλεσμα», είπε οΦρανς Τίμερμανς στην κυριακάτικη Welt.
Και συμπλήρωσε: «Γνωρίζω ότι η Τουρκία απέχει έτη φωτός από την ΕΕ.Αλλά το να κλείσει η πόρτα τώρα και να κλείσει ολότελα με την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων δεν είναι προς το συμφέρον της ΕΕ».
Μουτρωμένος ήταν ο Τούρκος πρόεδρος την περασμένη Πέμπτη στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τις τοπικές εκλογές της Κυριακής.
Μουτρωμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του την Πέμπτη μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε υπό κατασκευή μουσείο / Φωτογραφία: Presidential Press Service via AP, Pool
Oι Τούρκοι ψηφοφόροι έστειλαν φιλοευρωπαϊκό μήνυμα
Μετά τις εκλογές της Κυριακής το ισλαμοσυντηρητικό ΑKP προσέφυγε κατά των αποτελεσμάτων σε αρκετές πόλεις, πρωτεύουσες περιφερειών και περιφέρειες. 
Ο Ολλανδός υποψήφιος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε στη γερμανική εφημερίδα ότι τα κόμματα έχουν το δικαίωμα να ζητούν επανεξέταση των εκλογικών αποτελεσμάτων εφόσον έχουν νόμιμες αμφιβολίες. 
«Αλλά είναι σημαντικό οι τουρκικές Αρχές να επαληθεύσουν με ανεξάρτητο τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα και το AKP να το αναγνωρίσει τελικά. Αυτό περιμένουμε γιατί αυτό θα πει δημοκρατία», τόνισε.
Ο Τίμερμανς υπογράμμισε ότι οι Τούρκοι ψηφοφόροι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνησή τους ψηφίζοντας κόμματα που ενστερνίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες. 

«Ο Ερντογάν θα πρέπει να το αντιληφθεί αυτό και να προσπαθήσει να προσεγγίσει περισσότερο τις ευρωπαϊκές αξίες με τις πολιτικές του».
epirusblog.gr
5 of 5
Φρανς Τίμερμανς: Η Τουρκία απέχει έτη φωτός από την ΕΕ - Να σεβαστεί ο Ερντογάν το εκλογικό αποτέλεσμα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7914150345143902407
Σχόλια
item